Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Το γεμιστο ρολο της Αννας

Υλικα
1 πακετο αλευρι φαρινα (500 γραμμαρια)
1 ποτηρι σπορελαιο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι στιμμενο
1 κουτ.γλυκου αλατι
1 κοφτο κουτ.γλυκου ζαχαρη

για τη γεμιση
150 γραμ. φετα τριμμενη με το χερι
1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη
1/2 κουπα ελιες καθαρισμενες και κομμενες
λιγη ριγανη

σουσαμι για το πασπαλισμα

Εκτελεση
Σε ια λεκανιτσα βαζουμε τη φαρινα,το λαδι,το πορτοκαλι,το αλατι και τη ζαχαρη και ζυμωνουμε με τα χερια μας μεχρι να γινει μια ζυμη που ξεκολλαει απο τα χερια και τα τοιχωματα της λεκανης.
Η ζυμη αυτη ειναι αρκετα μαλακη και λιπαρη αλλα μη σας φοβιζει γιατι με το ψησιμο θα "τραβηξει".


Χωριζουμε τη ζυμη στα δυο.Παιρνουμε το ενα μισο και το ανοιγουμε με πλαστη,σε μεγεθος χαρτιου Α4 πανω σε λαδοκολλα.


Χωριζουμε και τα υλικα της γεμισης και χρησιμοποιουμε τα μισα.Τα απλωνουμε πανω στη ζυμη κατα μηκος,προς την ακρη της ζυμης οχι στο κεντρο.



Επειδη η ζυμη μας ειναι πολυ μαλακη η λαδοκολλα θα μας βοηθησει να τη διπλωσουμε και να την κλεισουμε.Σηκωνουμε τη λαδοκολλα απο την αδεια μερια της ζυμης και καπακωνουμε το γεματο μερος.
Κλεινουμε την ακρη της ζυμης με τα δαχτυλα μας να σφραγισει.
Κοβουμε το χαρτι που περισσευει γυρω γυρω αφηνοντας λιγο για να μπορουμε να το πιασουμε και να το σηκωσουμε.Σηκωνουμε το ρολο μαζι με το χαρτι και το βαζουμε σε ταψι.
Κανουμε ακριβως την ιδια διαδικασια και με την αλλη μιση ζυμη.



Πασπαλιζουμε τα ρολα με σουσαμι και τα βαζουμε να ψηθουν σε φουρνο που προηγουμενως ειναι σβηστος,στους 180 βαθμους,στη μεσαια θεση για 30 λεπτα.



Μολις τα ξεφουρνισουμε τα βγαζουμε προσεκτικα,μαζι με το χαρτι με τη βοηθεια μια σπατουλας και τα αφηνουμε να κρυωσουν ελαφρως πριν τα κοψουμε.Η ζυμη ειναι αρκετα τριφτη γι'αυτο προσεχουμε να μη μας σπασουν κατα τη μεταφορα αλλα και στο κοψιμο.
Τρωγεται ευχαριστα και χλιαρο αλλα και κρυο.Ιδανικο για σνακ,πρωινο αλλα και κερασμα μια βραδια με φιλους στο σπιτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...