Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χοιρινο με πρασα στη χυτρα

Υλικα
1 κιλο χοιρινο απο μπουτι κομμενα σε μεγαλες μπουκιες
5 μεγαλα πρασα κομμενα σε χοντρες ροδελες
1/2 ποτηρι χυμο ντοματας
3-4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,αφαιρουμε το φανερο λιπος και το βαζουμε στη χυτρα με 2 ποτηρια νερο.Κλεινουμε τη χυτρα,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει κατεβαζουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για 15 λεπτα.
Κατεβαζουμε τη χυτρα απο τη φωτια,την αποσυμπιεζουμε,βγαζουμε το κρεας με μια τρυπητη κουταλα και το αφηνουμε στην ακρη.Πεταμε το νερο.
Βαζουμε παλι τη χυτρα στη φωτια,ριχνουμε μεσα το ελαιολαδο και τα πρασα και τα τσιγαριζουμε για λιγα λεπτα να μαραθουν.
Προσθετουμε ξανα το κρεας,το χυμο ντοματας,αλατι,πιπερι και την παπρικα καθως και 2 ποτηρια νερο και κλεινουμε τη χυτρα.
Μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 20 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια,την αποσυμπιεζουμε και αν το φαγητο εχει πολυ ζουμι το "αχνιζουμε" για λιγο να εξατμιστει.




3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...