Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Lemon pie με ανανα

Υλικα
για την κρεμα
1 κουπα ζαχαρη
1/3 κουπας κορν φλαουρ
1/4 κουτ.γλυκου αλατι
1 κουπα χυμο ανανα χωρις ζαχαρη
1 κουπα ψιλοκομμενο ανανα (κονσερβας)
4 κροκαδια αυγου
1/4 κουπας χυμο λεμονιου
1 κουτ.γλυκου ξυσμα λεμονιου
3 κουτ.σουπας βουτυρο
για τη μαρεγκα
5 ασπραδια αυγου
1/4 κουτ.γλυκου κρεμοριο
1 κουτ.γλυκου κορν φλαουρ
1/2 κουπα ζαχαρη
για τη ζυμη
2 κουπες αλευρι
1/2 κουτ.γλυκου αλατι
3/4 κουπας βουτυρο
1 κουτ.γλυκου ξυσμα λεμονιου
2 κουτ.σουπας ζαχαρη
3 κουτ.σουπας κρυο νερο
3 κουτ.σουπας χυμο λεμονιου

Εκτελεση
Για τη ζυμη
Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι,το αλατι,το ξυσμα,τη ζαχαρη και το βουτυρο και με τα δαχτυλα μας τριβουμε το βουτυρο να μπει στη ζυμη,να γινει σαν ψιχουλα.Προσθετουμε το κρυο νερο και το χυμο λεμονιου και ζυμωνουμε να γινει μια λεια ζυμη.Βαζουμε τη ζυμη για 15-20 λεπτα στο ψυγειο τυλιγμενη σε μεμβρανη.
Ανοιγουμε τη ζυμη σε φυλλο και την τοποθετουμε σε ταψακι για ταρτες με διαμετρο 25εκατ. καλυπτοντας και τα τοιχωματα.Τρυπαμε ολη την επιφανεια με ενα πιρουνι εδω κι εκει και ψηνουμε την ταρτα στους 200 βαθμους για 30-35 λεπτα να ροδισει.
Για την κρεμα
Σε μια κατσαρολιτσα χτυπαμε με συρμα τη ζαχαρη,το κορν φλαουρ,το αλατι και τα κροκαδια να πηξουν.Ζεσταινουμε το χυμο ανανα και τον ριχνουμε μεμιας στα κροκαδια ανακατευοντας ζωηρα με το συρμα.Βαζουμε την κατσαρολιτσα σε χαμηλη φωτια και ανακατεουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.


 Κατεβαζουμε απο τη φωτια,προσθετουμε το βουτυρο,το ξυσμα,το χυμο λεμονιου και τα κομματια ανανα και ανακατεουμε.Αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει και την στρωνουμε μεσα στην ψημμενη ταρτα.


Για τη μαρεγκα
Σε μια λεκανιτσα χτυπαμε με το μιξερ τα ασπραδια με το κρεμοριο να πηξουν.Συνεχιζουμε το χτυπημα ριχνοντας σιγα σιγα τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ.Η μαρεγκα πρεπει να στεκεται.
Στοιβαζουμε τη μαρεγκα πανω στην ταρτα και με την πισω μερια ενος κουταλιου κανουμε σχεδια.
Την πιεζουμε προς τις ακρες της ταρτας να παει παντου για να μην τραβηχτει κατα το ψησιμο.
Μπορουμε να προσθεσουμε 1-2 σταγονες χρωμα ζαχαροπλαστικης κατα το χτυπημα της μαρεγκας και να της δωσουμε ο,τι χρωμα μας αρεσει.





Ψηνουμε στους 190 βαθμους για 10-12 λεπτα να ροδισει ελαφρως.
Για να κανει πιο ωραιο χρωμα μπορουμε πριν την ψησουμε να την πασπαλισουμε με λιγη ζαχαρη ή αμυγδαλο φιλε για εξτρα γευση και τραγανη υφη.






                    Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου απο το βιβλιο Προσκληση σε Τσαι.

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ λαχταριστή!!! Πώς θα γίνει να μου στείλεις ένα κομμάτι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι κεραστηκε και φαγωθηκε με επιτυχια πριν λιγες μερες στο baby shower που μου εκαναν οι φιλες μου!Μαλλον θα πρεπει να τη φτιαξεις και να μου στειλεις εσυ ενα κομματακι χιχι.

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι εγώ και το λεμόνι έχουμε τσακωθεί από τότε που γεννήθηκα! Φαίνεται όμως από τις φωτος τόσο λαχταριστή, που τη ζήλεψα! Αν αντικαταστήσω το λεμόνι με πορτοκάλι, λες να γίνει χάλια;
    Χε,χε,χε! Ταράτσα την έκαναν οι φίλες σου απ΄ό,τι διαβάζω! Όταν έρθει η ώρα με το καλό, θα περιμένουμε τα νέα για την μπέμπα σου!
    Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βρισκω το λογο να γινει χαλια,το πορτοκαλι ειναι επισης αρωματικο και πιστευω οτι μια orange pie θα ειναι εξισουν νοστιμη.
      Σιγουρα θα ενημερωσω για τον ερχομο της μπεμπας χιχι!Καλο σου βραδυ!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, Νίκη!
    Υπέροχη η λεμονόπιτά σου με καταπληκτική και σφικτή μαρέγκα! Μπράβο, πολύ ωραία εκτέλεση! Διαβάζω και για μπέμπα που έρχεται, με το καλό! Όλα να έρθουν όπως επιθυμείς!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και για τις ευχες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...