Υλικα
1,5 κουπα τριμμενη καρυδα σκονη
4 κουτ.σουπας μελι
4 κουτ.σουπας ταχινι
2 κουτ.σουπας λικερ της αρεσκειας σας ή κονιακ
λιγη κανελα
1 κουβερτουρα υγειας
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε την καρυδα,το μελι,το ταχινι,το λικερ και την κανελα και ανακατευουμε με τα χερια μας να γινει μια κολλωδης ζυμη.
Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για λιγο και λιωνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολατα.
Πλαθουμε το μειγμα καρυδας σε μικρες μπαλιτσες.Ριχνουμε μια μια τις μπαλιτσες μεσα στη λιωμενη σοκολατα να καλυφθουν,τις βγαζουμε με ενα κουταλακι και τις τοποθετουμε πανω σε χαρτι ψησιματος να κρυωσουν και να σκληρυνουν. Επειτα τοποθετουμε τα σοκολατακια σε κλειστο δοχειο,εκτος ψυγειου και διατηρουνται αρκετες μερες.
1,5 κουπα τριμμενη καρυδα σκονη
4 κουτ.σουπας μελι
4 κουτ.σουπας ταχινι
2 κουτ.σουπας λικερ της αρεσκειας σας ή κονιακ
λιγη κανελα
1 κουβερτουρα υγειας
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε την καρυδα,το μελι,το ταχινι,το λικερ και την κανελα και ανακατευουμε με τα χερια μας να γινει μια κολλωδης ζυμη.
Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για λιγο και λιωνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολατα.
Πλαθουμε το μειγμα καρυδας σε μικρες μπαλιτσες.Ριχνουμε μια μια τις μπαλιτσες μεσα στη λιωμενη σοκολατα να καλυφθουν,τις βγαζουμε με ενα κουταλακι και τις τοποθετουμε πανω σε χαρτι ψησιματος να κρυωσουν και να σκληρυνουν. Επειτα τοποθετουμε τα σοκολατακια σε κλειστο δοχειο,εκτος ψυγειου και διατηρουνται αρκετες μερες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου