Υλικα
για τη βαση
200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ βουτυρο
1 κροκο αυγου
2 κουτ.σουπας ζαχαρη καστανη
2 κουτ.σουπας νερο κρυο
1 πρεζα αλατι
1 βανιλια
για την κρεμα
300ml γαλα εβαπορε πληρες
150ml νερο
5 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη
5 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
για τη σως μυρτιλο
150ml χυμο ribenna
150γρ μυρτιλα
2 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
2 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα ξεκιναμε να φτιαξουμε τη ζυμη για τη βαση.Βαζουμε το αλευρι,τη ζαχαρη,τη βανιλια,το αλατι και ανακατεουμε.Βαζουμε το βουτυρο και το τριβουμε μεσα στο αλευρι να γινει σαν ψιχουλα.Προσθετουμε τον κροκο και το νερο και ζυμωνουμε καλα να γινει μια μπαλα που ξεκολλαει απο τα χερια.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 10 μπαλιτσες και τις ζουλαμε με τα χερια μας μεσα σε ατομικα φορμακια ψησιματος να καλυφθει ο πατος και λιγο απο τα πλαγια.
Τρυπαμε καλα με ενα πιρουνι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους για 15 λεπτα στον αερα.
Για να φτιαξουμε την κρεμα βαζουμε σε ενα κατσαρολακι σε μετρια φωτια τη ζαχαρη,το γαλα και το νερο και κραταμε 2 κουταλιες σε ενα φλυτζανι.Προσθετουμε στο φλυτζανι την κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε να διαλυθει.Μολις το γαλα στο κατσαρολακι ζεσταθει καλα και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα στη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
Μολις κρυωσει ελαφρως,σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο για λιγη ωρα μεχρι να φτιαξουμε τη σως με τα μυρτιλα.Η μεμβρανη πρεπει να ακουμπαει την κρεμα για να μη δημιουργηθει πετσα.
Για να φτιαξουμε τη σως βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το χυμο και τη ζαχαρη να ζεσταθουν κρατωντας 1 κουταλια χυμο στην ακρη και διαλυουμε την κουσταρ παουντερ.Μολις ζεσταθει καλα ο χυμος και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα τη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατευουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα τα μυρτιλα.Ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
Βγαζουμε την κρεμα απο το ψυγειο και τη χτυπαμε παλι λιγο με το συρμα να αφρατεψει.
Συναρμολογουμε τα ταρτακια και τα φυλαμε στο ψυγειο σε σκεπασμενο δοχειο.
για τη βαση
200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ βουτυρο
1 κροκο αυγου
2 κουτ.σουπας ζαχαρη καστανη
2 κουτ.σουπας νερο κρυο
1 πρεζα αλατι
1 βανιλια
για την κρεμα
300ml γαλα εβαπορε πληρες
150ml νερο
5 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη
5 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
για τη σως μυρτιλο
150ml χυμο ribenna
150γρ μυρτιλα
2 κουτ.σουπας κουσταρ παουντερ
2 κουτ.σουπας ζαχαρη κρυσταλλικη
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα ξεκιναμε να φτιαξουμε τη ζυμη για τη βαση.Βαζουμε το αλευρι,τη ζαχαρη,τη βανιλια,το αλατι και ανακατεουμε.Βαζουμε το βουτυρο και το τριβουμε μεσα στο αλευρι να γινει σαν ψιχουλα.Προσθετουμε τον κροκο και το νερο και ζυμωνουμε καλα να γινει μια μπαλα που ξεκολλαει απο τα χερια.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 10 μπαλιτσες και τις ζουλαμε με τα χερια μας μεσα σε ατομικα φορμακια ψησιματος να καλυφθει ο πατος και λιγο απο τα πλαγια.
Τρυπαμε καλα με ενα πιρουνι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους για 15 λεπτα στον αερα.
Για να φτιαξουμε την κρεμα βαζουμε σε ενα κατσαρολακι σε μετρια φωτια τη ζαχαρη,το γαλα και το νερο και κραταμε 2 κουταλιες σε ενα φλυτζανι.Προσθετουμε στο φλυτζανι την κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε να διαλυθει.Μολις το γαλα στο κατσαρολακι ζεσταθει καλα και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα στη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατεουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
Μολις κρυωσει ελαφρως,σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο για λιγη ωρα μεχρι να φτιαξουμε τη σως με τα μυρτιλα.Η μεμβρανη πρεπει να ακουμπαει την κρεμα για να μη δημιουργηθει πετσα.
Για να φτιαξουμε τη σως βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το χυμο και τη ζαχαρη να ζεσταθουν κρατωντας 1 κουταλια χυμο στην ακρη και διαλυουμε την κουσταρ παουντερ.Μολις ζεσταθει καλα ο χυμος και λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε μεσα τη λιωμενη κουσταρ παουντερ και ανακατευουμε ζωηρα με ενα συρμα μεχρι να πηξει.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα τα μυρτιλα.Ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
Βγαζουμε την κρεμα απο το ψυγειο και τη χτυπαμε παλι λιγο με το συρμα να αφρατεψει.
Συναρμολογουμε τα ταρτακια και τα φυλαμε στο ψυγειο σε σκεπασμενο δοχειο.
Θέλω 3 από αυτά παρακαλώ γιατί ένα και δύο δεν μου φτάνουν!Όπως κατάλαβες μου άρεσαν :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!
Υπέροχα δείχνουν και σε εμφάνιση και σίγουρα σε γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!