Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Το μπριάμ έγινε κεφτέδες!

Υλικα
3 κουπες μπριαμ
1 κουπα φασολια βρασμενα
1/2 κουπα τριμμενη φρυγανια
1 αυγο
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε το μπριαμ και το παταμε καλα με το πιρουνι να λιωσει.Θελουμε το μπριαμ να ειναι καλοψημμενο και να μην εχει πολλα υγρα γι'αυτο αν εχει ζουμι το αφαιρουμε πριν το πατησουμε.


Λιωνουμε τα φασολια στο μπλεντερ και τα προσθετουμε στο μειγμα.Προσθετουμε και το αυγο,τη φρυγανια,αλατι και πιπερι και ανακατεουμε καλα.
Σε αυτο το σημειο αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε και μιση κουπα κεφαλοτυρι ή φετα απλα δεν προσθετουμε αλατι.
Πλαθουμε τα κεφτεδακια και τα βαζουμε σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι.


Τα αλοιφουμε απο πανω με λιγο ελαιολαδο και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
Συνοδευονται πολυ ωραια με στραγγιστο γιαουρτι.


2 σχόλια:

  1. Ενθουσιάζομαι με αυτές τις συνταγές! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω Νίκη! Φιλάκια και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ειχα σκεφτει ποτε να το κανω μεχρι που η κορη μου δεν ηθελε να φαει το μπριαμ και σκεφτηκα να της το κανω κεφτεδακια.Και ναι τα εφαγε μετα χιχιχι. Φιλια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...