Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Yλικα
60 δαμάσκηνα Σκοπέλου
1 κιλο ζαχαρη κρυσταλλικη
1/2 ποτηρι νερο
χυμο ενος λεμονιου

Εκτελεση
Πλενουμε τα δαμασκηνα,αφαιρουμε τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε λεπτες φετουλες.Φοραμε γαντια γιατι θα βαφτουν τα χερια μας.


Βαζουμε τα δαμασκηνα σε μια μεγαλη κατσαρολα και ριχνουμε τη ζαχαρη και το νερο.Βραζουμε σε μετρια φωτια για 1 ωρα ανακατευοντας συχνα για να μη μας κολλησει.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και με το ραβδομπλεντερ λιωνουμε λιγο τη μαρμελαδα,να μεινουν ομως κομματια.
Ξαναβαζουμε την κατσαρολα στη φωτια,ριχνουμε το χυμο λεμονιου και βραζουμε για ακομα 5 λεπτα.
Βαζουμε τη μαρμελαδα σε αποστειρωμενα βαζακια,τα γεμιζουμε ως πανω,τα κλεινουμε σφιχτα και τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν.


4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία η μαρμελάδα σου!
    Καλή μας εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να΄σαι καλα! Ειχα μπολικα δαμασκηνα απο τα δεντρα των γονιων μου και ειπα να φτιαξω μαρμελαδιτσα.
      Καλη μας εβδομαδα.

      Διαγραφή
  2. Από τις ωραιότερες μαρμελάδες!
    Πέρισυ έφτιαξα τόσα πολλά βάζα, που μοίρασα ένα σωρό και ακόμα έχω!
    Καλοφάγωτη η μαρμελαδίτσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται υπέροχη! Ό,τι πρέπει για μια φέτα φρέσκο ψωμάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...