Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Νηστίσιμα μπουρεκάκια με πατάτα

Υλικα
5 φυλλα κρουστας
1 πατατα βρασμενη
5-6 μεγαλα φυλλα δυοσμου ψιλοκομμενα
1 μικρο φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
ριγανη
αλατι
1 κ.σ. ελαιολαδο
3 χοντρες φετες νηστισιμο τυρι (μη γαλακτοκομικο προιον)
ελαιολαδο για επαλειψη

Εκτελεση
Λιωνουμε την πατατα με ενα πιρουνι,προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι,το δυοσμο,το ελαιολαδο,αλατι και ριγανη και ανακατεουμε.
Κοβουμε τα φυλλα στη μεση.Παιρνουμε ενα φυλλο,το διπλωνουμε στη μεση,το αλειφουμε ελαιολαδο με ενα πινελο και στρωνουμε ενα κουταλακι γεμιση πατατας κατα μηκος της μιας πλευρας.
Προσθετουμε μια λωριδα τυρι,διπλανουμε σε φακελο και τυλιγουμε.Για να μη μας ξεκολλησει κολλαμε το φυλλο αλειφουμε με λιγο νερο στο κλεισιμο.




Βαζουμε τα ρολακια σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι,με το κλεισιμο προς τα κατω και τα αλειφουμε με ελαιολαδο.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση για 15 λεπτα.
Σερβιρουμε τα ρολακια χλιαρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...