2 φλυτζ.του ελληνικου καφε ζαχαρη κρυσταλλικη
4 κουτ.σουπας νερο
1 κουτ.σουπας βουτυρο γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
100ml κρεμα γαλακτος ζεστη
1 ωριμη μπανανα κομμενη σε ροδελες
Εκτελεση
Σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε τη ζαχαρη και το νερο σε μετρια προς δυνατη φωτια και τα αφηνουμε να λιωσουν και να σκουρυνουν μεχρι να γινουν καραμελα.Καθ'ολη τη διαδικασια προσεχουμε πολυ να μην πιτσιλιστουμε γιατι η καραμελα πιτσιλαει και καιει πολυ.Οσο πιο πολυ αφησουμε τη ζαχαρη με το νερο να σκουρυνουν τοσο πιο πικρη θα ειναι η καραμελα μας.
Μολις σκουρυνει κατεβαζουμε την καραμελα απο τη φωτια και προσεκτικα ριχνουμε λιγη λιγη την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα,η καραμελα θα αφρισει.Ριχνουμε και το βουτυρο,ανακατεουμε καλα και η καραμελα ειναι ετοιμη.
Ριχνουμε μεσα την ψιλοκομμενη μπανανα,ανακατευουμε,αφηνουμε να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου και σερβιρουμε πανω απο το παγωτο μας.
Μμμμμ καραμέλα..... και μαζί με τις μπανάνες, πάνω σε μια (ή δύο) μπαλα παγωτό, αχ βαχ! Πάει η δίαιτα! :P
ΑπάντησηΔιαγραφή