Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Σπιτικά πτι φουρ

Υλικα
350γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
200γρ. ζαχαρη
160γρ. βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 αυγο
1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
1/2 κουτ.γλυκου αλατι
μαρμελαδα της αρεσκειας μας

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ χτυπαμε με το μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει το μειγμα.Ριχνουμε το αλευρι κοσκινισμενο μαζι με τις βανιλιες,το μπεικιν και το αλατι,ζυμωνουμε με τα χερια μας να γινει μια μαλακη ζυμη που ξεκολλαει απο τα χερια μας και απο τα τοιχωματα του μπωλ.
Φτιαχνουμε μικρες μπαλιτσες με τη ζυμη,της παταμε ελαφρως με το δαχτυλο μας ή καποιο αλλο αντικειμενο να γινει λακουβιτσα στη μεση και τα τοποθετουμε σε ταψι στρωμμενο με χαρτι ψησιματος αφηνοντας κενο μεταξυ τους.


 Βαζουμε προσεκτικα μια μικρη ποσοτητα μαρμελαδα στη λακουβιτσα.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για περιπου 15 λεπτα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...