Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Μάφινς με ολόκληρα μανταρίνια χωρίς αλεύρι


Υλικα
5 μανταρινια ολοκληρα (κατα προτιμηση βιολογικα)
4 αυγα
180γρ ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
200γρ ασπρη αμυγδαλοψιχα τριμμενη στο μουλτι
2 κουβερτουρες

Εκτελεση
Βαζουμε τα μανταρινια σε ενα κατσαρολακι,τα σκεπαζουμε με νερο και τα βραζουμε για 40 λεπτα.Χυνουμε το νερο και κραταμε τα μανταρινια.Τα κοβουμε στη μεση και βγαζουμε τα κουκουτσια και το κοτσανακι.


Λιωνουμε τα μανταρινια στο μουλτι.


Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη για 5 λεπτα να αφρατεψουν και να ασπρισουν.


Προσθετουμε τα μανταρινια και τη αμυγδαλοψιχα και το μπεικιν παουντερ,ανακατεουμε απαλα με μια σπατουλα και μοιραζουμε σε θηκες για μαφινς στρωμενες με χαρτακια ψησιματος.Η ποσοτητα αυτη βγαζει περιπου 18 κεκακια.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.


Λιγο πριν σερβιρουμε τα κεκακια,βγαζουμε το χαρτακι,λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι,βαζουμε τα κεκακια σε πιατακι και τα περιχυνουμε με τη σοκολατα.



2 σχόλια:

  1. Αγαπώ πολύ τα μάφινς!!Αυτά είναι πολύ φρουτένια και θα τα δοκιμάσω! Του ταιριάζει και η σοκολάτα πολύ! Καλή Χρονιά Νίκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμασεις,ειναι πολυ πολυ φρουτενια και αφρατα! Καλη και δημιουργικη χρονια να εχουμε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...