Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κουραμπιέδες




Υλικα
750γρ. βουτυρο (500 αγελαδας + 250 προβειο)
80γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη
2 κροκοι αυγων
2 κουτ.γλυκου μπεικιν
2 κουτ.σουπας κονιακ (ή 3 κουτ.σουπας ουισκι)
1 κουτ.γλυκου κανελα τριμμενη
½ κουτ.γλυκου γαριφαλο τριμμενο
2 βανιλιες
350γρ. αμυγδαλα καβουρδισμενα και κοπανισμενα
900γρ. με 1 κιλο αλευρι ΜΑΝΑ
Αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα


Εκτελεση
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μειγμα.(10 λεπτα)
Προσθετουμε τους κροκους,τα μπαχαρικα και το κονιακ και χτυπαμε για 2 λεπτα.
Προσθετουμε το αλευρι κοσκινισμενο και ζυμωνουμε ελαφρα με τα χερια μας.
Προσθετουμε και τα αμυγδαλα.
Πλαθουμε σε μισοφεγγαρα ή ανοιγουμε τη ζυμη με εναν πλαστη,σε παχος ενος δαχτυλου και κοβουμε μισοφεγγαρα με τη βοηθεια ενός ποτηριου ή με κουπατ.



Tα βαζουμε στο ταψι στρωμενο με λαδοκολλα και ψηνουμε για 20 λεπτα
στους 180°C λιγο πιο πανω απο το κατω μερος του φουρνου. (οχι κατω κατω)
Τα βγαζουμε από το φουρνο,τα αφηνουμε να κρυωσουν και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.

Καλη επιτυχια!






Αν θελουμε μπορουμε να χρησιμοποιησουμε μονο αγελαδινο βουτυρο και καθολου προβειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...