Υλικα
2 στραγγιστα γιαουρτια
1 αγγουρι
σκορδο σκονη
1 κουταλια σουπας ξυδι
ανιθο
ελαιολαδο
αλατι
Εκτελεση
Πανω σε μια καθαρη πετσετα κουζινας τριβουμε το καθαρισμενο αγγουρι στη χοντρη μερια του τριφτη.
Κανουμε την πετσετα πουγγι,την κραταμε πανω απο το νεροχυτη με το ενα χερι και με το αλλο χερι τη στριβουμε και πιεζουμε να βγει οσο πιο πολυ ζουμι γινεται.
Βαζουμε το στιμμενο αγγουρι σε ενα μπωλ και προσθετουμε τα γιαουρτια,τον ανιθο,το ελαιολαδο,το ξυδι,το αλατι και το σκορδο.Προτεινω σκορδο σε σκονη γιατι δινει αρωμα και γευση χωρις να πειραζει το στομαχι.
Το πιο σημαντικο για να πετυχει ενα τζατζικι και να παραμεινει σφιχτο χωρις να βγαλει νερα ειναι να βαλουμε πληρες στραγγιστο γιαουρτι και να στιψουμε πολυ καλα το αγγουρι.
2 στραγγιστα γιαουρτια
1 αγγουρι
σκορδο σκονη
1 κουταλια σουπας ξυδι
ανιθο
ελαιολαδο
αλατι
Εκτελεση
Πανω σε μια καθαρη πετσετα κουζινας τριβουμε το καθαρισμενο αγγουρι στη χοντρη μερια του τριφτη.
Κανουμε την πετσετα πουγγι,την κραταμε πανω απο το νεροχυτη με το ενα χερι και με το αλλο χερι τη στριβουμε και πιεζουμε να βγει οσο πιο πολυ ζουμι γινεται.
Βαζουμε το στιμμενο αγγουρι σε ενα μπωλ και προσθετουμε τα γιαουρτια,τον ανιθο,το ελαιολαδο,το ξυδι,το αλατι και το σκορδο.Προτεινω σκορδο σε σκονη γιατι δινει αρωμα και γευση χωρις να πειραζει το στομαχι.
Το πιο σημαντικο για να πετυχει ενα τζατζικι και να παραμεινει σφιχτο χωρις να βγαλει νερα ειναι να βαλουμε πληρες στραγγιστο γιαουρτι και να στιψουμε πολυ καλα το αγγουρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου