Υλικα (για 36 κομματια)
500γρ φαριν-απ
450 γρ ζαχαρη
250 γρ γαλα
1 μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
4 αυγα
2 βανιλιες
ξυσμα ενος λεμονιου
για το γλασο
αχνη ζαχαρη
χυμο λεμονιου
για το στολισμα
χρωματιστη τρουφα
Εκτελεση
Χτυπαμε με το μιξερ σε ενα μεγαλο μπωλ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μειγμα.
Επειτα προσθετουμε ενα-ενα τα αυγα,τις βανιλιες,το ξυσμα λεμονιου και το γαλα.
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα τη φαρινα.
Τοποθετουμε χαρτακια στις θηκες του ταψιου για κεκακια,τα γεμιζουμε με μειγμα ως τη μεση και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 20-25 λεπτα ή μεχρι να βγαινει το μαχαιρι καθαρο οταν το βαλουμε μεσα σε ενα κεκακι.
Το ταψακι για κεκακια εχει 12 θεσεις και το μειγμα βγαινει για 3 ταψια,36 κομματια.
Για να στολισουμε την επιφανεια με χρωματιστη τρουφα πρεπει να τα περασουμε με το πινελο με ενα ελαφρυ γλασο για να μπορουν να κολλησουν.
Σε ενα μπωλακι βαζουμε αχνη ζαχαρη και ριχνουμε λιγο στιμμενο λεμονι και ανακατεουμε να γινει ενα λεπτορευστο μειγμα.Περναμε το γλασο στα κεκακια απο πανω με ενα πινελο και τα βουταμε αναποδα μεσα στη χρωματιστη τρουφα.
500γρ φαριν-απ
450 γρ ζαχαρη
250 γρ γαλα
1 μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
4 αυγα
2 βανιλιες
ξυσμα ενος λεμονιου
για το γλασο
αχνη ζαχαρη
χυμο λεμονιου
για το στολισμα
χρωματιστη τρουφα
Εκτελεση
Χτυπαμε με το μιξερ σε ενα μεγαλο μπωλ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μειγμα.
Επειτα προσθετουμε ενα-ενα τα αυγα,τις βανιλιες,το ξυσμα λεμονιου και το γαλα.
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα τη φαρινα.
Τοποθετουμε χαρτακια στις θηκες του ταψιου για κεκακια,τα γεμιζουμε με μειγμα ως τη μεση και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 20-25 λεπτα ή μεχρι να βγαινει το μαχαιρι καθαρο οταν το βαλουμε μεσα σε ενα κεκακι.
Το ταψακι για κεκακια εχει 12 θεσεις και το μειγμα βγαινει για 3 ταψια,36 κομματια.
Για να στολισουμε την επιφανεια με χρωματιστη τρουφα πρεπει να τα περασουμε με το πινελο με ενα ελαφρυ γλασο για να μπορουν να κολλησουν.
Σε ενα μπωλακι βαζουμε αχνη ζαχαρη και ριχνουμε λιγο στιμμενο λεμονι και ανακατεουμε να γινει ενα λεπτορευστο μειγμα.Περναμε το γλασο στα κεκακια απο πανω με ενα πινελο και τα βουταμε αναποδα μεσα στη χρωματιστη τρουφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου