Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Στολίζουμε πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες


Φέτος το στόλισμα των αυγών έγινε με τη βοήθεια της 23 μηνών κόρης μου!
Λόγω ταξιδιού δεν περιμέναμε την Μεγάλη Πέμπτη και στολίσαμε λίγο πιο νωρίς τα πασχαλινά αυγά μας.
Σκέφτηκα να μην μπλεχτούμε με βαφές μιας και είναι αρκετά μικρούλα κι έτσι,με τον πιο εύκολο και απλό τρόπο τα αυγά μας έγιναν πασχαλινά.
Μπορεί να μην τα κάναμε τέλεια αλλά το χαρήκαμε πολύ.
Ελάτε να σας δείξω τον τρόπο.

Βράζουμε τα αυγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σφιχτά,εγώ τα έβρασα 10 λεπτά γιατί ήτα λίγο μεγαλούτσικα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μέχρι να κρυώσουν τα αυγά παίρνουμε όμορφες χαρτοπετσέτες με χαρούμενα σχέδια και με ένα ψαλίδι κόβουμε προσεκτικά τα σχέδια που μας αρέσουν.


Παίρνουμε  ένα μικρό,απαλό πινελάκι και το βουτάμε μέσα σε ωμό ασπράδι αυγού,αυτό θα είναι η κόλλα μας.Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα ασπράδι σε ένα σημείο ενός βρασμένου αυγού.
Βάζουμε πάνω ένα απόκομμα χαρτοπετσέτας και με απάλες,ταμποναριστές κινήσεις περνάμε από πάνω προσεκτικά όλο το απόκομμα με ασπράδι αυγού.Προσέχουμε να μην κάνει ζάρες και φουσκάλες η χαρτοπετσέτα για να βγει ένα όμορφο λείο αποτέλεσμα.Εμείς δεν το πετύχαμε αυτό μιας και είμαστε ακόμα μικρούλες.
Τα άσπρα αυγά δίνουν ένα ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα όμως φέτος δε βρήκα πουθενά και χρησιμοποιήσαμε καφετιά.
Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα να τα βάλουμε σε πιατέλες.Εμείς δεν προλάβαμε να τα βάλουμε σε πιατέλες μιας και η μικρούλα μου τα τσούγκρισε όλα μεταξύ τους,φώναζε "κέρδισααα" και μετά έφαγε 3 παρακαλώ!
Καλή επιτυχία στο στόλισμα των δικών σας αυγών.
Και του χρόνου και καλό Πάσχα να έχουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...