Υλικα
500γρ. φαρινα απ
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ.σουπας δυοσμο ξερο
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο (ή λιωμενο στο μπλεντερ)
1 κουπα ψιχα μαυρης ελιας
1/2 κουπα ελαιολαδο
3/4 ποτηριου χλιαρο νερο
ελαιολαδο για το πλασιμο
Εκτελεση
Ανακατεουμε σε μια λεκανιτσα τη φαρινα,το μπεικιν παουντερ,το δυοσμο,το κρεμμυδι και τις ελιες.
Ριχνουμε το λαδι και το νερο και ζυμωνουμε να γινει μια λεια ζυμη.
Πλαθουμε μακροστενα ψωμακια βουτωντας τα χερια μας σε λιγο ελαιολαδο και τα τοποθετουμε σε επισης πολυ καλα λαδωμενο ταψι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 50 λεπτα.
500γρ. φαρινα απ
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ.σουπας δυοσμο ξερο
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο (ή λιωμενο στο μπλεντερ)
1 κουπα ψιχα μαυρης ελιας
1/2 κουπα ελαιολαδο
3/4 ποτηριου χλιαρο νερο
ελαιολαδο για το πλασιμο
Εκτελεση
Ανακατεουμε σε μια λεκανιτσα τη φαρινα,το μπεικιν παουντερ,το δυοσμο,το κρεμμυδι και τις ελιες.
Ριχνουμε το λαδι και το νερο και ζυμωνουμε να γινει μια λεια ζυμη.
Πλαθουμε μακροστενα ψωμακια βουτωντας τα χερια μας σε λιγο ελαιολαδο και τα τοποθετουμε σε επισης πολυ καλα λαδωμενο ταψι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 50 λεπτα.
Σου βγήκαν πάρα πολύ ωραία! Μ' αρέσουν οι ελιές και δεν φαίνεται δύσκολη η συνταγή! Μήπως γίνονται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Έχω πολύυυυυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Και βεβαια μπορεις να βαλεις το αλευρι για ολες τις χρησεις αρκει να το μετατρεψεις σε φαρινα βαζοντας το αναλογο μπεικιν παουντερ. Για αυτη τη συνταγη θα χρησιμοποιησεις 500γρ. αλευρι συν 4μιση κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ και θα τα αναμειξεις καλα.
ΔιαγραφήΚαλη επιτυχια!
Μόλις τα έφτιαξα! Δοκίμασα λίγο -αν και ζεματάνε- και... Μιαμ, μιααααμ! Ευχαριστώ για την απάντηση! Βοήθησε πάρα πολύ!
ΔιαγραφήΧαιρομαι που βοηθησα.Καλοφαγωτα!
Διαγραφήφοβερό σνακ για νηστεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία τα ελιοψωμάκια σου να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφή