Υλικα
300γρ ρυζι αρμπόριο ή καρολινα
400γρ μανιταρια ψιλοκομμενα
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι
ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
4 κουτ. σουπας ελαιολαδο
150 γρ βουτυρο
250 ml λευκο κρασι
1,200 γρ ζωμο κοτας
80 γρ παρμεζανα τριμμενη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Πλενουμε καλα τα μανιταρια,τα αφηνουμε να στραγγιξουν,τα κοβουμε σε φετουλες και τα σωταρουμε σε μεγαλο τηγανι με 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,50γρ. βουτυρο και το ξερο κρεμμυδι.
Οταν τα μανιταρια ειναι ετοιμα τα αφηνουμε σε ενα πιατο στην ακρη.
Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το φρεσκο κρεμμυδακι και το ρυζι και σωταρουμε για 2 λεπτα.
Προσθετουμε το λευκο κρασι και μετα σιγα σιγα με μια κουταλα προσθετουμε το ζωμο κοτας,ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα,θελουμε να απορροφαει καθε φορα το ζωμο πριν ξαναριξουμε.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει ο ζωμος και γινει το ρυζι δεμενο,να βγαλει την κολλα του αλλα να μην ειναι λασπωμενο,να κραταει.
10 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε και το υπολοιπο
βουτυρο,αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι και τελος τα μανιταρια τα οποια εχουμε
ετοιμασει.
Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και την τριμμενη παρμεζανα.Σκεπαζουμε το τηγανι για 2 λεπτα και σερβιρουμε.
Η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου Παπανδρεου.
ωραίο το ριζότο σου....μπράβο......πολύ καλό πιάτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ, να'σαι καλα.
Διαγραφήέχει φαγωνθεί ο άντρας μου να φτιάξω!Νομίζω ότι είναι καιρός να το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Δοκιμασε το και δε θα χασεις,πολυ λεπτη γευση και ωραια υφη!
ΔιαγραφήΤο έφτιαξα τελικά! Το πέτυχα τέλεια! Απλα δεν είχα παρμεζάνα και μόνο κεφαλοτύρι! Λίγο κακό αυτό γιατί κάτι του έλειπε σε γεύση τελικά! Αλλά θα την ξανακάνω σίγουρα!
Διαγραφήkathy by anthomeli
Αφου σου πετυχε σε υφη την επομενη φορα με την παρμεζανα θα ειναι σιγουρα ακομα καλυτερο!
ΔιαγραφήΔεν ξέρω γιατί, αλλά ούτε ένα απλό πιλάφι δεν μπορώ να βγάλω σωστό. Ό,τι έχει να κάνει με ρύζι, χάλια μου βγαίνει. Όμως θα δοκιμάσω να φτιάξω το ριζότο σου! Μου αρέσει που έχει και μανιτάρια μέσα, για τα οποία τρελαίνομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!
Εμενα παντως το πιλαφι πιο δυσκολο μου φαινεται επειδη πρεπει να βγει σπυρωτο,ενω αυτο το θελουμε λασπωμενο να κολλαει χεχε.(ενταξει οχι και λαπα)Ο συνδιασμος μανιταρια/παρμεζανα/κρασι ειναι τελειος.
ΔιαγραφήMe encanta luce muy bonita y exquisita está de lujo,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήMuchas gracias!
Διαγραφή