Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Dulche de leche ή αλλιως καραμελα γαλακτος


Ειναι πολυ ευκολο να φτιαξετε τη δικη σας,σπιτικη καραμελα γαλακτος.
Το μονο που χρειαζεστε ειναι ζαχαρουχο γαλα.
Βγαλτε την ετικετα απο το ζαχαρουχο γαλα.


Τοποθετηστε το κουτι χωρις να το ανοιξετε σε μια ψηλη κατσαρολα,καλυψτε το κουτι με νερο και αφηστε το να βρασει σε μετρια φωτια,με το καπακι μισανοιχτο για 3 ωρες.
Καθε μιση ωρα τσεκαρετε αν το νερο καλυπτει το κουτι και συμπληρωνετε αν χρειαστει ζεστο νερο με το βραστηρα ή το μπρικι.

Επειδη ειναι χρονοβορο αλλα και σπαταλαμε πολυ ρευμα ειναι καλυτερο να βραζουμε παραπανω κουτακια και να τα φυλαμε για μελλοντικη χρηση.Διατηρουνται τουλαχιστον ενα μηνα αν τα κρατησουμε κλειστα.
Οταν περασουν οι 3 ωρες βαζουμε την ανοιχτη κατσαρολα κατω απο τη βρυση και σιγα σιγα κρυωνουμε το νερο.Τα κουτακια πρεπει να ειναι εντελως κρυα οταν θα τα ανοιξουμε.
Μην επιχειρησετε να τα ανοιξετε οσο ειναι ζεστα,υπαρχει σοβαρος κινδυνος εγκαυματος.



Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την καραμελα για να γεμισουμε μπισκοτα,σε γλυκα οπως το banoffee,σε τουρτες αλλα και πανω απο παγωτα.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...