Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο

Υλικα
1 κοτοπουλο
5 μεγαλες πατατες
αλατι
πιπερι
ριγανη
σκορδο σκονη
παπρικα γλυκια
ελαιολαδο
μαργαρινη

Εκτελεση
Πλενουμε το κοτοπουλο και με ενα πριονωτο μαχαιρι το κοβουμε στα τεσσερα (2 μπουτια και το στηθος στη μεση).Το βαζουμε στο ταψι και το αλατιζουμε απο ολες τις μεριες.Σηκωνουμε προσεκτικα την πετσα και το αλατιζουμε απο κατω και την ξαναβαζουμε στη θεση της.
Το πασπαλιζουμε και με τα μπαχαρικα απο ολες τις πλευρες.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες,τις βαζουμε στο ταψι,ριχνουμε απο πανω τους αλατι,λιγη ριγανη και λιγο σκορδο σκονη και τις ανακατεουμε με τα χερια να πανε παντου.
Ριχνουμε ελαιολαδο πανω απο ολο το ταψι και με τα χερια μας παλι το αλοιφουμε να παει παντου και στο κοτοπουλο και στις πατατες.
Προσθετουμε και λιγη μαργαρινη εδω και εκει πανω απο τις πατατες.(μικρα κομματακια,συνολο 2-3 κουταλιες σουπας)
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στην κατω θεση του φουρνου για 1 ωρα και 45 λεπτα περιπου.
Στη 1 ωρα γυρναμε το κοτοπουλο απο την αναποδη (με την πετσα προς τα κατω).Στη 1 και μιση ωρα ξαναγυρναμε το κοτοπουλο απο την "καλη" πλευρα να ροδισει.(με την πετσα κατα πανω)


1 σχόλιο:

  1. πολύ καλή κίνηση το αλάτισμα κάτω από την πέτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...