Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Κεικ μανταρινι χωρις αλευρι


Υλικα
-->
5 μανταρινια μετρια
4 αυγα
185γρ ζαχαρη
1 κ.γ. μπεικιν
200 γρ αμυγδαλοψυχα αλεσμενη
1 κουβερτουρα

Εκτελεση
-->
Ριχνετε τα μανταρινια ολοκληρα σε μια κατσαρολα,τα σκεπαζετε με νερο
και τα βραζετε για 40 λεπτα.


-->
Τα αφηνετε να κρυωσουν και στη συνεχεια τα ανοιγετε και αφαιρειτε τα κουκουτσια αλλα αφηνετε τη φλουδα.

Τα πολτοποιειτε στο μπλεντερ μαζι με τη φλουδα τους.
Χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να πηξουν 


και προσθετετε το μπεικιν παουντερ,τα αμυγδαλα και τα μανταρινια.


Ανακατευετε το μειγμα και το ριχνετε σε μια βουτυρωμενη+αλευρωμενη,μακροστενη φορμα μηκους 30 εκ.
Ψηνετε το κεικ σε προθεμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα και 15 λεπτα.
 Οταν κρυωσει το περιχυνετε με μια κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι.


Η συνταγη ειναι αναγνωστριας του περιοδικου του Ηλια Μαμαλακη η οποια πηρε βραβειο σε διαγωνισμο μαγειρικης.Τη δοκιμασα πρωτη φορα φτιαγμενη απο τα χερακια της φιλης Nikole και ξετρελαθηκα με το υπεροχο αρωμα των μανταρινιων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...