Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τυροπιτακια με ζυμη κουρου

Υλικα
για τη ζυμη
500 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
1 βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο πληρες
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
2 κουτ.γλυκου αλατι
 για τη γεμιση
250 γρ. τυρι φετα
1 κροκος αυγου
1 αυγο για το αλειμα

Εκτελεση
Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι,το γιαουρτι,το βιταμ,το αλατι και το μπεικιν παουντερ και ζυμωνουμε καλα μεχρι να γινει μια ομοιομορφη ζυμη που δε κολλαει στα χερια.


Παταμε το τυρι με ενα πιρουνι πολυ καλα και στη συνεχεια το ανακατεουμε με τον κροκο του αυγου.



Ανοιγουμε τη ζυμη με τον πλαστη,σε παχος περιπου 3 χιλιοστων και με ενα ποτηρι με πλατυ ανοιγμα πιεζουμε και κοβουμε κυκλους.


Βαζουμε ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση σε καθε κυκλο,κλεινουμε σε μισοφεγγαρο,πιεζουμε την ακρη με τα δαχτυλα μας και στη συνεχεια πιεζουμε γυρω γυρω με ενα πιρουνι να κλεισει καλα.




Τα βαζουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος,τα αλειφουμε με αυγο χτυπημενο με 1 κουταλια νερο και τα ψηνουμε 20-25 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φορυνου.
Η ζυμη βγαζει περιπου 50 κομματια.
Αν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε λουκανικοπιτακια.Ανοιγουμε τη ζυμη με πλαστη,κοβουμε λωριδες με ενα μαχαιρι πλατους οσο τα λουκανικακια μας,βαζουμε ενα λουκανικακι στην ακρη,το τυλιγουμε,κοβουμε με το μαχαιρι και πιεζουμε λιγο με το χερι μας τη ζυμη να κολλησει καλα.Τα βαζουμε στο ταψι με την ενωση προς τα κατω,αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε με τον ιδιο τροπο.





Μπορειτε να τα φτιαξετε μαζι με τα παιδια σας,θα το χαρουν πολυ και θα εχουν μετα ενα πολυ νοστιμο κολατσιο για το σχολειο.Επισης ειναι πολυ καλη λυση για παρτυ και βραδιες με φιλους.






2 σχόλια:

  1. Καλημέρα, έβαλα στη ζύμη μισό βιτάμ και μισό καλαμποκέλαιο. Εγινε η ζύμη πολύ μαλακή και αφράτη Τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το εχω φτιαξει ποτε με λαδι αλλα χαιρομαι που σου πετυχε!Καλοφαγωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...