Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Γαυρος λεμονατος στο φουρνο

Υλικα
1 κιλο γαυρο
χυμο απο ενα λεμονι
3 σκελιδες σκορδο σε λεπτες φετουλες
μαιντανο ψιλοκομμενο
ριγανη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο


Εκτελεση
Καθαριζουμε απο τα εντοσθια,βγαζουμε τα κεφαλια και πλενουμε καλα τον γαυρο.


Στρωνουμε το γαυρο σε ενα ταψι και ριχνουμε απο πανω αλατι,πιπερι,ριγανη,τον ψιλοκομμενο μαιντανο,το σκορδο σε φετουλες,το χυμο λεμονι και το ελαιολαδο να πανε παντου.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους στις αντιστασεις,στη μεσαια θεσξ του φουρνου για 20-30 λεπτα αναλογα με το ποσο μεγαλος ειναι ο γαυρος μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...