Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

κοτοπουλο τηγανια με καροτο και κολοκυθι

Υλικα
4 φιλετα κοτοπουλο
3 μεγαλα καροτα τριμμενο στον τριφτη
1 κολοκυθακι κομμενο σε λεπτα φετακια
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
1/3 κουτ.γλυκου καρυ
1/3 κουτ.γλυκου κολιανδρο σκονη
ριγανη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε και κοβουμε το κοτοπουλο με ενα ψαλιδι κουζινας ή ενα μαχαιρι σε μεγεθος μπουκιας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο ισα να καλυφθει ο πατος της και μολις ζεσταθει ριχνουμε το κρεμμυδι,το καροτο και το κολοκυθι και τα τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια,ανακατευοντας συχνα να μαραθουν πολυ καλα.
Ριχνουμε το κοτοπουλο,ανεβαζουμε σε δυνατη φωτια και τσιγαριζουμε ανακατευοντας πολυ συχνα.
Αλατιζουμε,ριχνουμε την παπρικα,το καρυ,τον κολιανδρο,τη ριγανη και το πιπερι και συνεχιζουμε το ανακατεμα.
Το φαγητο ειναι ετοιμο οταν το κοτοπουλο εχει ασπρισει πολυ καλα απο ολες τις πλευρες και τα λαχανικα απο το ανακατεμα εχουν λιωσει σχεδον δημιουργωντας κατι σαν σαλτσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...