Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ανοιχτη σφολιατα με ξινομυζηθρα Κρητης και ντοματα

Υλικα
1/2 πακετο φυλλο σφολιατας
150γρ. ξινομυζηθρα Κρητης
2 μετριες,ωριμες ντοματες
10 μαυρες ελιες
5 κουτ.σουπας ελαιολαδο
σκορδο σκονη
αλατι
πιπερι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ριγανη
φρεσκο βασιλικο

Εκτελεση
Απλωνουμε χαρτι ψησιματος σε ενα ταψι και βαζουμε απο πανω το φυλλο σφολιατας.
Στρωνουμε απο πανω εδω κι εκει την ξινομυζηθρα Κρητης.

Κοβουμε σε μικρα κυβακια τις ντοματες,τις βαζουμε σε ενα μπωλ και στραγγιζουμε το ζουμι.
Προσθετουμε αλατι,τη ζαχαρη,ριγανη,φρεσκο ψιλοκομμενο βασιλικο,το ελαιολαδο και τις ελιες κομμενες κομματια και ανακατευουμε.


Απλωνουμε το μειγμα ντοματας καθως και ολα τα υγρα πανω στο φυλλο σε διαφορα σημεια.


Ψηνουμε στον αερα στους 160 βαθμους για 30 λεπτα.

 


3 σχόλια:

  1. υπέροχη συνταγή να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν πιτσα μοιαζει και φαινεται να ειναι πολυ ωραιο.Ποσο τυχεροι ειναι αυτοι που γευονται ζωντανα τις συνταγες σου...Αλι σε εμας που οι γυναικες μας δεν ξερουν ουτε τηγανιτα αυγα να κανουν , κλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως μοιαζει λιγο με χωριατικη πιτσα.Παντως αν εχεις παραπονο απο τη μαγειρικη της γυναικας σου μπορεις πολυ ευκολα να φτιαξεις και μονος σου μια συνταγη σαν κι αυτη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...