Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Μοσχαρακι με μουσταρδα στη χυτρα

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
1 μικρο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
4 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/2 κουτ.γλυκου καρυ
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
ριγανη
θυμαρι
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,το στραγγιζουμε και το κοβουμε σε μεγαλες μπουκιες.
Βαζουμε στη χυτρα ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,το βαζουμε σε δυνατη φωτια και τσιγαριζουμε λιγο το κρεμμυδι.
Προσθετουμε το κρεας και το τσιγαριζουμε 5 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε τη μουσταρδα,το καρυ,αλατι,πιπερι,ριγανη και θυμαρι και ζεστο νερο ισα να καλυφθει το κρεας.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για μιση ωρα.
Αποσυρουμε απο τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και την ανοιγουμε.
Ξαναβαζουμε το φαγητο στη φωτια με ανοιχτο καπακι και βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και να μεινει το φαγητο με τη δεμενη σαλτσα μουστραρδας.
Σερβιρουμε με ρυζι.



2 σχόλια:

  1. Λατρεύουμε οικογενειακώς το μοσχαράκι κοκκινιστό. Αυτή όμως η εκδοχή σου είναι μια πολύ ωραία ιδέα για μια παραλλαγή του!
    kathy by athomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηθως το χοιρινο κανει ο περισσοτερος κοσμος με μουσταρδα αλλα με μοσχαρακι γινεται κατι εντελως διαφορετικο.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...