Yλικα
1 πακετο cookies σοκολάτα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
600 γραμμάρια Philadelphia
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια κουβερτούρα
Για topping (επικάλυψη)
125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτελεση
Σε ένα μπλέντερ ( multi) χτυπάτε τα cookies σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ με τα cookies το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών (ή σε αλλο βαθυ σκευος πχ σε ενα ταψακι) και με ένα κουτάλι το απλώνετε να πάει παντού σε όλη την βάση.
Το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.
Ενώ το cheesecake κρυώνει σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Αφαιρείτε το cheesecake από το τσέρκι και περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Παπανδρέου.
1 πακετο cookies σοκολάτα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
600 γραμμάρια Philadelphia
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια κουβερτούρα
Για topping (επικάλυψη)
125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτελεση
Σε ένα μπλέντερ ( multi) χτυπάτε τα cookies σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ με τα cookies το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών (ή σε αλλο βαθυ σκευος πχ σε ενα ταψακι) και με ένα κουτάλι το απλώνετε να πάει παντού σε όλη την βάση.
Το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.
Ενώ το cheesecake κρυώνει σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Αφαιρείτε το cheesecake από το τσέρκι και περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Παπανδρέου.
Μου έλειψαν οι συνταγές σου! Επανέρχομαι όμως δριμύτερη για να χτυπήσω αλύπητα αυτή τη σοκολατένια κόλαση! Τώρα που έχω άδεια λέω να το φτιάξω! Τί είναι η μαρίζ; Σπάτουλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί κάνει η μπουμπού σας; :)
Πολλά φιλάκια Νίκη μου!
Να τη φτιαξεις τη σοκολατενια κολαση,ειναι φουλ απολαυστικη! Μαριζ ειναι η ευκαμπτη σπατουλα ζαχαροπλαστικης.Η μπουμπου εγινε 3 μηνων και εχει αρχισει τις τσαχπινιες,τα γελια και τις φωνουλες χιχι.
ΔιαγραφήΠολλα φιλια και να περασεις ομορφα και ξεκουραστα στην αδεια σου!!!