Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ατομικες πιτσες μαργαριτα

Υλικα
για τη ζυμη
250γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
130γρ. νερο χλιαρο
8γρ. μαγια φρεσκια
1 κουτ.γλυκου αλατι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
για τη σαλτσα
1 ποτηρι ντοματα κονκασε
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ριγανη
υπολοιπα υλικα
1 κουπα τριμμενα κιτρινα τυρια (ενταμ,γκουντα,εμενταλ,μοτσαρελα)

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι.Ανακατευουμε σε ενα ποτηρι το χλιαρο νερο με τη ζαχαρη και τη μαγια,τα ριχνουμε στο αλευρι και ζυμωνουμε καλα για 5 λεπτα.Σκεπαζουμε τη ζυμη με μεμβρανη και την αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Ετοιμαζουμε τη σαλτσα βαζοντας ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι και βραζουμε σε μετρια φωτια για 10 λεπτα.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 4 μερη,τα ανοιγουμε σε στρογγυλες λεπτες βασεις με τα χερια μας και τα βαζουμε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι.


Μοιραζουμε  και απλωνουμε τη σαλτσα πανω στα ζυμαρια.


Βαζουμε απο πανω τα τριμμενα τυρια.


Ψηνουμε τις πιτσες στον αερα στους 200 βαθμους για 15-20 λεπτα να ροδισουν καλα απο πανω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...