Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Crushed Baby Potatoes

Yλικα
μικρες πατατουλες baby (φρεσκιες,μικρες,λεπτοφλουδες)
αλατι
ριγανη
θυμαρι ή και δεντρολιβανο
μαυρο πιπερι
κυμινο
σκορδο σκονη
κρεμμυδι αποξηραμενο σε νιφαδες
ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο

Εκτελεση

Πλενουμε καλα τις πατατες και αφαιρουμε προσεκτικα με ενα μαχαιρι τυχον σημαδια αλλα δεν καθαριζουμε τη φλουδα.
Τις βραζουμε για 15 λεπτα και τις αφηνουμε να κρυωσουν ελαφρως,να μπορουμε να τις πιασουμε.
Τις βαζουμε σε ενα ταψι και ριχνουμε μπολικο ηλιελαιο να παει παντου,αλατιζουμε πολυ καλα και ριχνουμε ολα τα υπολοιπα μυρωδικα σε ο,τι αναλογια θελουμε.


Τις παταμε μια μια με τον καρπο μας να σπασουν και να γινουν πλακε χωρις ομως να διαλυθουν.



Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου για 1 ωρα γυριζοντας τις απο την αλλη μερια στα 40 λεπτα.



3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Νίκη! Πατατούλες μικρές, μυρωδάτες και σκορδάτες είναι το καλύτερο συνοδευτικό στο φαγητό μας!Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές τις τσακιστές πατατούλες τις λατρεύω!
    Εγώ τις "σπάω" με ένα ποτήρι συνήθως!
    Φιλάκια, καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Σαρακοστή Νίκη μου! Ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα και γευστικά το τριήμερο! Οι πατατούλες είναι πολύ... γιάμι, γιάμιιι! Θα τις έχω στα υπόψιν, την επόμενη φορά που θα φτιάξω κοτόπουλο ψητό! (μ' αυτό τις λιγουρεύτηκα!).
    Πολλά φιλάκια! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...