Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεντράκια

Υλικα
για τα μπισκοτα
2μιση κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουπα μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
1 αυγο
για το γλασο
1 κουπα ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
λιγο νερο
λιγες σταγονες λεμονι
πρασινο χρωμα ζαχαροπλαστικης
για τη διακοσμηση
χρωματιστες ζαχαρωτες μπιλιτσες

Εκτελεση
Ανακατεουμε με συρμα σε ενα μεγαλο μπωλ,τη μαργαρινη με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε για 2-3 λεπτα.
Προσθετουμε το αλατι,τη βανιλια και το αυγο και ανακατεουμε καλα.
Προσθετουμε το αλευρι,κατα προτιμηση κοσκινισμενο,ανακατεουμε πρωτα με το συρμα και στη συνεχεια με τα χερια μας να γινει μια ζυμη που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα του μπωλ.
Βαζουμε τη ζυμη αναμεσα σε δυο αντικολλητικα χαρτια ψησιματος και την ανοιγουμε με πλαστη σε παχος 1/2 εκατοστου.
Βαζουμε τη ζυμη οπως ειναι με το χαρτι στο ψυγειο για μιση ωρα να παγωσει η μαργαρινη.
Βγαζουμε απο το ψυγειο τη ζυμη,κοβουμε με κουπατ σε σχημα δεντρακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,για περιπου 20 λεπτα.


Ετοιμαζουμε το γλασο βαζοντας την αχνη και τη βανιλια σε ενα μπωλακι και ριχνοντας λιγες σταγονες λεμονι,λιγες σταγονες νερο και λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης,ανακατευουμε και βλεπουμε τη συσταση,να γινει σαν αραιο μελι,να μπορει να απλωθει στα μπισκοτα αλλα να μην τρεχει.
Οταν ψηθουν τα μπισκοτα,τα βγαζουμε απο το φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
Απλωνουμε πανω απο τα δεντρακια το γλασο με οποιο τροπο μας βολευει,με πινελο,με σπατουλα,με ειδικο "στυλο" σιλικονης και διακοσμουμε απο πανω με χρωματιστες,ζαχαρωτες μπιλιτσες.
Τα αφηνουμε να στεγνωσουν καλα και τα φυλαμε σε κλειστο κουτι με καπακι για να μην παρουν υγρασια.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...