Υλικα
1/2 κουπα ρυζι καρολινα
2 μετριες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 μικρο πρασο ψιλοκομμενο
2 μετρια καροτα τριμμενα στο χοντρο τριφτη
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε ροδελες
1/3 κουπας ελαιολαδο
3 κουπες νερο
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει σε μια κατσαρολα,ριχνουμε το πρασο,το καροτο,την πιπερια και το φρεσκο κρεμμυδακι και τα τσιγαριζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια για 10 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε τη ντοματα και βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε το νερο και μολις βρασει ριχνουμε το ρυζι,αλατι,πιπερι,ριγανη και βραζουμε σε μετρια φωτια για 25-30 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να φουσκωσει καλα και να εξατμιστουν τα περισσοτερα υγρα.
1/2 κουπα ρυζι καρολινα
2 μετριες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 μικρο πρασο ψιλοκομμενο
2 μετρια καροτα τριμμενα στο χοντρο τριφτη
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε ροδελες
1/3 κουπας ελαιολαδο
3 κουπες νερο
αλατι
πιπερι
ριγανη
Εκτελεση
Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει σε μια κατσαρολα,ριχνουμε το πρασο,το καροτο,την πιπερια και το φρεσκο κρεμμυδακι και τα τσιγαριζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια για 10 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε τη ντοματα και βραζουμε για 10 λεπτα ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε το νερο και μολις βρασει ριχνουμε το ρυζι,αλατι,πιπερι,ριγανη και βραζουμε σε μετρια φωτια για 25-30 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να φουσκωσει καλα και να εξατμιστουν τα περισσοτερα υγρα.
Τέλεια συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω τώρα που είναι καλοκαίρι πρόσθεσα και λίγο ουζο και του ταιριάζει παρα πολύ!! Επίσης μπορεί κανεις να το σβήσει και με μυρωδάτο λευκό κρασί...