Υλικα
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουπα φρεσκο βουτυρο
1/3 κουπας ζαχαρη
1/4 κουπας κονιακ
1 κροκο αυγου
1 κουτ.γλυκου ξυσμα λεμονιου
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1/2 κιλο μαρμαλαδα της αρεσκειας σας
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει.Συνεχιζουμε το χτυπημα και ριχνουμε τον κροκο,το ξυσμα λεμονιου και το κονιακ λιγο λιγο.
Σταματαμε το χτυπημα και συνεχιζουμε το ζυμωμα με τα χερια ριχνοντας σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν κοσκινισμενα.
Στρωνουμε τα 2/3 της ζυμης σε ταψακι ή πυρεξ για ταρτες διαμετρου 25 εκατοστων καλυπτοντας και τα τοιχωματα.
Απλωνουμε πανω στη ζυμη τη μαρμαλαδα και με το υπολοιπο ζυμαρι φτιαχνουμε κορδονακια και στολιζουμε την επιφανεια.
Αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε παραπανω απο ενα ειδος μαρμελαδας για να ικανοποιησουμε ολα τα γουστα.
Ψηνουμε στους 175 βαθμους για 30-35 λεπτα να ροδισει ελαφρα η ζυμη.
Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου απο το βιβλιο Προσκληση σε Τσαι.
σούπερ αγαπημένο γλυκό να σαι καλά ωραία παρουσίαση έκανες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το γλυκό σου, Νίκη! Μου άρεσε πολύ που έβαλες δύο διαφορετικά είδη μαρμελάδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασικα εβαλα...4 ειδη,χαχαχα,φρουτα του δασους,βερικοκο,δαμασκηνο και ροδακινο.
Διαγραφή