Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σκορδοψωμο

Υλικα
για το ζυμαρι
250γρ. φαρινα
1 στραγγιστο γιαουρτι
4-5 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου αλατι
1/2 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο πιπερι
1 κουτ.γλυκου ριγανη

για το πασπαλισμα
αλατι χοντρο
σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο πιπερι
ριγανη
παπρικα γλυκια

ελαιολαδο για αλειμμα

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα  βαζουμε ολα τα υλικα για το ζυμαρι και ζυμωνουμε πολυ καλα με τα χερια μας.
Η ζυμη ειναι λιγο τριφτη,οσο την πιεζουμε τοσο ενωνεται.
Φτιαχνουμε μια μπαλα ζυμης,την απλωνουμε προσεκτικα με τα δαχτυλα μας να ανοιξει σε παχος 1 εκατοστου,τη βαζουμε σε καλα λαδωμενο ταψι και την αλειφουμε καλα και απο πανω με ελαιολαδο.
Πασπαλιζουμε απο πανω με χοντρο αλατι,σκορδο σκονη,φρεσκοτριμμενο πιπερι,ριγανη και γλυκια παπρικα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις για 20-25 λεπτα να ροδισει καλα.





4 σχόλια:

  1. ωραίο το σκορδόψωμο σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ζύμη δεν την αφήνουμε για κάποια ώρα πριν το ψήσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι,δε χρειαζεται διοτι η φαρινα φουσκωνει την ωρα του ψησιματος,δεν ειναι οπως η μαγια.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...