Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χοιρινη τηγανια με ρετσινα

Υλικα
1/2 κιλο χοιρινο για τηγανια
1 μικρο κουτακι μανηταρια
1 πιπερια φλωρινης σε χονδρες ροδελες
2 πιπεριες πρασινες στρογγυλες σε χονδρες ροδελες
1 ποτηρι ρετσινα
1 κουταλια της σουπας μουσταρδα
λιγο κυμινο
λιγο σκορδο σκονη
λιγη παπρικα γλυκια
λιγη ριγανη
λιγο πιπερι
λιγο κολιανδρο σε σκονη
αλατι

Εκτελεση
Κοβουμε το χοιρινο σε μπουκιτσες,βαζουμε ελαιολαδο σε μια κατσαρολα να ζεσταθει και ριχνουμε το χοιρινο.

Το τσιγαριζουμε για λιγη ωρα να ροδισει απο ολες τις πλευρες και ριχνουμε τις πιπεριες.Κατεβαζουμε λιγο τη θερμοκρασια και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα να μαραθουν λιγο οι πιπεριες.Ριχνουμε και τα μανιταρια.
Ριχνουμε ολα τα μπαχαρικα και τη ρετσινα,τα αφηνουμε να παρουν μια βραση και χαμηλωνουμε σε σιγανη φωτια.Κλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε να μαγειρευτει με τον ατμο του και ανακατευουμε που και που.


Οταν αρχισει να εξαφανιζεται το υγρο ριχνουμε και τη μουσταρδα και συνεχιζουμε για λιγο ακομα το σιγοβρασιμο.
Αν πιστευετε οτι χρειαζεται λιγο βρασιμο ακομα ριξτε ακομα μισο ποτηρι ρετσινα και επαναλαβετε το σιγαβρασιμο με κλειστο καπακι.



2 σχόλια:

  1. Μπορω να βαλω λευκο κρασι αντι για ρετσινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα και μπορεις να το αντικαταστησεις με λευκο κρασι ή ακομα και με κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...