Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σπιτικο ice tea (παγωμενο τσαι)

Υλικα
4-6 φακελακια Lipton Summer fruits (ή οποιο τσαι σας αρεσει)
4 κουπες νερο
10-12 κουτ.γλυκου ζαχαρη

Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο με τη ζαχαρη και τα φακελακια του τσαγιου και τα βραζουμε ολα μαζι.


Αφηνουμε το τσαι να κρυωσει,αφαιρουμε τα φακελακια και το βαζουμε στο ψυγειο σε ενα γυαλινο μπουκαλι.
Σερβιρουμε σε ποτηρι με πολλα παγακια.Το τσαι ισως μας φαινεται αρκετα γλυκο ομως θα αραιωσει αρκετα με τα παγακια.Φυσικα μπορειτε να το φτιαξετε με λιγοτερη ή και καθολου ζαχαρη.
Αν το φτιαξετε με Lipton Summer Fruits μπορειτε να ριξετε στο ποτηρι μερικες φετουλες φραουλα για εξτρα φρουλενιο,καλοκαιρινο αρωμα ενω αν το φτιαξετε με απλο μαυρο ή πρασινο τσαι ριξτε στο ποτηρι 1 φετα λεμονιου.






6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία σύνθεση. Γιατί βάζουν δύο καλαμάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος αλλος λογος εκτος απο το ντεκορ.Ειναι ομως πολυ πρακτικο για να το μοιραστεις με τον/την αγαπημενο/η σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας μια ερωτηση θα ηθελα να κανω
    το απλο ice tea με γευση λεμονι πως να το κανω
    εννοω εχω φρεσκο τσαι σπιτι μου να το βρασω με χυμο λεμονιου η απλα να προσθεσω μετα ? απλα θελω ναναι εντονη η γευση του λεμονιου
    κ το πιο βασικο..ποσο κραταει στο ψυγειο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το κανεις με τον ιδιο τροπο απλα θα ριξεις μεσα στο βρασιμο τη φλουδα απο 1 λεμονι (καλυτερα βιολογικο για να μην ειναι κερωμενο).Θα βαλεις ομως μονο το κιτρινο,χωρις το λευκο γιατι πικριζει.Οταν το βρασεις και κρυωσει τοτε θα την αφαιρεσεις.
    Οσο για τη ζαχαρη ειναι θεμα γουστου,εγω το κανω αρκετα γλυκο γιατι βαζω πολλα παγακια στο ποτηρι και αραιωνει.Χυμο λεμονι θα ριξεις μερικες σταγονες στο ποτηρι οταν θα το σερβιρεις.
    Ελπιζω να βοηθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σευχαριστω πολυ Νικη μου!!! ναι βοηθησες!!!
    εγω κανω σπιτικη λεμοναδα κ τη θελω ξινη
    δηλ η αναλογια ειναι 4κιλα νερο μισο κιλο ζαχαρη αλλα εχω βαζω καστανη κ κοντα στα 100-200γρ κ πιο πολλα λεμονια αποτι λεει η δοση
    αλλα στο τσαι θελω ναναι σαν αυτα του εμποριου περιπου ωστε να μη χαλαω λεφτα στα τυποιημενα κ να γλιτωσω κ ολα αυτα που βαζουν μεσα... θα κανω δοκιμες περι ζαχαρης κ θα σου πω
    ξερουμε ποσο κραταει στο ψυγειο?
    εχει σχεση αν ειναι σε κανατα ανοιχτο η σε μπουκαλι κλειστο? (στο να κρατησει αραπανω εννοω)

    σευχαριστω πολυ

    Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουπς ξεχασα να απαντησω για τη συντηρηση.
    Εγω το διατηρω 3 μερες στο ψυγειο σε κλειστο,γυαλινο μπουκαλι.Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω κρατησει ποτε παραπανω γιατι...το πινουμε.Πιστευω ομως οτι οι 3 μερες ειναι ενα καλο οριο ασφαλειας οπως καθε χυμος ή τσαι που αγοραζουμε και αναγραφει οτι μετα το ανοιγμα του διατηρειται στο ψυγειο για 3 μερες.Μετα μπορει να οξυδωθει και να αλλοιωθει.Καλυτερα φτιαχνε μικρες ποσοτητες για να καταναλωθει σχετικα αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...