Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μαρμελάδα ροδάκινο

Υλικα
3 κιλα καθαρισμενα,πολυ ωριμα ροδακινα
1 κιλο ζαχαρη
χυμο απο 1 λεμονι

Εκτελεση
Πλενουμε και καθαριζουμε τα ροδακινα,αφαιρουμε δηλαδη τη φλουδα και το κουκουτσι.Ζυγιζουμε να ειναι 3 κιλα και τα μισο-πολτοποιουμε στο μπλεντερ,να μεινουν μερικα κομματακια.
Ριχνουμε τα ροδακινα και τη ζαχαρη σε μια μεγαλη κατσαρολα και βραζουμε,χωρις καπακι,σε μετρια φωτια για 3 ωρες ή μεχρι να δεσει η μαρμελαδα και να σκουρυνει ελαφρως.Ριχνουμε το χυμο λεμονιου,αφηνουμε να παρει μια τελευταια βραση και αποσυρουμε απο τη φωτια.
Οπως ειναι καυτη η μαρμελαδα τη βαζουμε σε καυτα,αποστειρωμενα βαζα,τα γεμιζουμε μεχρι πανω,τα κλεινουμε σφιχτα με το καπακι και τα γυρναμε αναποδα.Τα αφηνουμε να κρυωσουν εκτος ψυγειου.

2 σχόλια:

  1. Τι νόστιμα φρούτα έχουμε και τι τεράστια επιλογή μαρμελάδας μπορούμε να κάνουμε! Ροδάκινο δεν έχω κάνει γιατί συνήθως το καλοκαίρι έκανα βανίλιες, κορόμηλα, βερίκοκα κτλ
    Καιρός να κάνω ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπω πολυ τις μαρμελαδες,οποιο ωριμο,ζουμερο φρουτο εποχης και να κανει κανεις μαρμελαδα θα ειναι τελειο.Εγω βρηκα πολυ πολυ ωριμα και αρωματικα ροδακινα και δε μπορεσα να αντισταθω.Εαν βρεις κι εσυ δοκιμασε,θα ανοιγεις το βαζακι μετα απο μηνες και θα μυριζει καλοκαιρι!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...