Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μυρμηγκάτο

Υλικα
για το κεικ
2 κουπες αλευρι
1 κουπα ζαχαρη
6 αυγα
120γρ. μαργαρινη
1 βανιλια
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
100γρ. τρουφα
 για το σιροπι
3 κουπες νερο
2 1/2 κουπες ζαχαρη
χυμο απο μισο λεμονι
για το γλασο
150γρ. σοκολατα κουβερτουρα
100γρ. γαλα εβαπορε

Εκτελεση
Χτυπαμε με το μιξερ για 5 λεπτα ολα τα υλικα για το κεικ.
Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψακι μεγεθους 32-34εκατ.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
Βγαζουμε απο το φουρνο το κεικ και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για να φτιαξουμε το σιροπι βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 5 λεπτα.
Περιχυνουμε το καυτο σιροπι πανω στο κρυο κεικ.Το αφηνουμε να τραβηξει.
Για να φτιαξουμε το γλασο σπαμε την κουβερτουρα σε μικρα κομματακια και τη βαζουμε σε ενα γυαλινο μπωλ.Ζεσταινουμε καλα το γαλα και το ριχνουμε μεσα στο μπωλ με την κουβερτουρα,ανακατεουμε καλα μεχρι να λιωσει η σοκολατα και να γινει ενα λειο γλασο.
Απλωνουμε το γλασο πανω στο κεικ.Το αφηνουμε να κρυωσει καλα πριν το κοψουμε και το σερβιρουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...