Υλικα
1 πιπερια φλωρινης σε ροδελες
1 πιπερια πρασινη στρογγυλη σε ροδελες
3/4 κουπας φετα τριμμενη με το χερι
2 κουπες ημισκληρο τυρι τριμμενο
ελιες μαυρες καθαρισμενες
1/2 μικρο κρεμμυδι σε λωριδες
μισο χωριατικο λουκανικο σε χοντρες ροδελες
1/2 κουπα πελτε αραιωμενο ή χυμο ντοματας
ριγανη
ελαιολαδο
αλατι,πιπερι
Για τη ζυμη
4 κουπες αλευρι
1 1/2 κουπα νερο χλιαρο
3-4 κουταλιες σουπας σπορελαιο
2 κουταλακια αλατι
1 φακελακι μαγια ξερη
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι και τα ανακατευουμε.Ριχνουμε τη μαγια στο χλιαρο νερο,την ανακατευουμε και το ριχνουμε στο αλευρι.Ριχνουμε και το σπορελαιο.
Ζυμωνουμε καλα να γινει μια ομοιομορφη,λεια,αφρατη ζυμη και σχηματιζουμε μια μπαλα.Βαζουμε λιγο αλευρι στον πατο της λεκανιτσας,βαζουμε μεσα τη ζυμη,τη σκεπαζουμε με μια πετσετα και την αφηνουμε σε ενα ζεστο σημειο (κοντα στο καλοριφερ) για μιση ωρα να ξεκουραστει και να φουσκωσει.
Μετα απο μιση ωρα βαζουμε αρκετο σπορελαιο στο ταψι του φουρνου στη μεση και βαζουμε απο πανω το ζυμαρι.Με τα δαχτυλα μας απλωνουμε το ζυμαρι να φτασει μεχρι τις ακρες,βουταμε παραλληλα τα δαχτυλα μας στο λαδι που υπαρχει γυρω γυρω και στνεχιζουμε να το παταμε απο πανω.
Σε μια κουπα βαζουμε 2 κουταλιες πελτε και συμπληρωνουμε νερο ανακατευοντας μεχρι να χυνει σαν χυμος ντοματας (να φτασει η ποσοτητα της σαλτσας περιπου στη μιση κουπα) και βαζουμε μεσα 1 κοφτο κουταλακι αλατι,ενα κουταλακι ζαχαρη και λιγο ελαιολαδο και ανακατευουμε.
Απλωνουμε τη σαλτσα πανω στο ζυμαρι και ριχνουμε πιπερι και ριγανη.
Βαζουμε απο πανω τη φετα,το ημισκληρο τυρι,το κρεμμυδι,τις ελιες,τις πιπεριες και το χωριατικο λουκανικο.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους,σε προθερμασμενο φουρνο,στην κατω θεση του φουρνου για 45 λεπτα.