Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ευκολα μπισκοτα 2

Υλικα
1 1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουπα βουτυρο (ή μαργαρινη)
1/2 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
για τη διακοσμηση
λιγη μαυρη ζαχαρη
λιγη κανελα

Εκτελεση
Η συνταγη ειναι εμπνευσμενη απο τη συνταγη της φιλης Κefi που θα τη βρειτε ΕΔΩ.

Σε ενα μπωλ βαζουμε τη ζαχαρη και τη μαργαρινη και τα χτυπαμε με συρμα ή μιξερ μεχρι να αφρατεψει η μαργαρινη και να λιωσει οσο γινεται η ζαχαρη.


Προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και τη βανιλια και ζυμωνουμε ελαφρα με το χερι μεχρι να γινει μια λεια ζυμη που να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα.



Πλαθουμε τη ζυμη σε μπαστουνι,την τυλιγουμε με μεμβρανη και τη βαζουμε για λιγο στο ψυγειο να σφιξει για να κοβεται πιο ευκολα.Τη βγαζουμε απο το ψυγειο,την κοβουμε σε λεπτες φετες 1/2 εκατοστου και τα τοποθετουμε σε ταψι καλυμενο με χαρτι ψησιματος.



Πανω απο καθε μπισκοτο ριχνουμε λιγη μαυρη ζαχαρη,την παταμε ελαφρα με το δαχτυλο να κολλησει και πασπαλιζουμε με λιγη κανελα.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνου,στον αερα,στους 180 βαθμους στη μεσαια θεση του φουρνου για 15 λεπτα.(το ΠΟΛΥ 1-2 λεπτα παραπανω) Μπορει να σας φανουν καπως μαλακα οταν τα βγαλετε αλλα μετα στεγνωνουν και γινονται πολυ τραγανα.





Εύκολα μπισκότα

Υλικα
για τα λευκα μπισκοτα
150γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. μαργαρινη
50γρ. ζαχαρη

για τα σκουρα μπισκοτα
100γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
100γρ. μαργαρινη
50γρ κακαο
50γρ. ζαχαρη

Εκτελεση
Για τα υλικα της βασικης συνταγης (λευκα μπισκοτα) ισχυει ο κανονας 3-2-1 δηλαδη 3 αλευρι,2 μαργαρινη,1 ζαχαρη.Αν θελετε να κανετε μπισκοτα με κακαο απλα αφαιρειτε λιγο αλευρι (50γρ) και το αντικαθιστατε με το κακαο.

Σε ενα μπωλ βαζετε τη ζαχαρη και τη μαργαρινη και τα χτυπατε με συρμα ή μιξερ να αφρατεψει η μαργαρινη και να λιωσει οσο γινεται η ζαχαρη.

Στη συνεχεια ριχνετε το αλευρι (ή το αλευρι με το κακαο για τα σκουρα μπισκοτα) και ζυμωνετε με το χερι να γινει μια λεια ζυμη που ξεκολλαει απο τα τοιχωματα του μπωλ.


 Πλαθετε τα μπισκοτα με το χερι,σε παχος 1/2 εκατοστου και τα τοποθετειτε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι.



Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 180 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 15 λεπτα.







Φυσικα μπορουμε να κανουμε κι αλλες παραλλεγες στη βασικη συνταγη οπως να βαλουμε κανελα,ξηρους καρπους ή ακομα και κομματακια σοκολατας.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αρακας στη χυτρα

Υλικα
500γρ αρακα κατεψυγμενο
2 μετριες πατατες κομμενες σε κυβους
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 πιπερια φλωρινης κομμενη σε χοντρες ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα χυμο ντοματας
1,5 κουπα νερο
αλατι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 1-2 λεπτα και προσθετουμε το αρακα οπως ειναι απο την καταψυξη χωρις να τον ξεπαγωσουμε.
Τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα τον αρακα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 12 το πολυ 15 λεπτα.
Αποσυρουμε το τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και με ανοιχτο καπακι τη βαζουμε παλι στη φωτια και "αχνιζουμε" το φαγητο για λιγα λεπτα να εξατμιστει το νερο ανακατευοντας που και που.
Ο αρακας μας ειναι ετοιμος.




Γαριδες σαγανακι

Υλικα
500γρ μικρες γαριδες καθαρισμενες
2 μετριες,ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
1/2 πρασινη,στρογγυλη πιπερια ψιλοκομμενη
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1/3 ποτηριου λευκο,ξηρο κρασι
1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 χουφτιτσα μαιντανο ψιλοκομμενο
1/2 κουπα τυρι φετα τριμμενη με το χερι
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ελαιολαδο
αλατι,πιπερι

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και σε μετρια φωτια τσιγαριζουμε για 3-4 λεπτα το κρεμμυδι,το σκορδο και την πιπερια.
Ριχνουμε τις πολτοποιημενες ντοματες,τον πελτε και το κρασι,αλατι,πιπερι,τη ζαχαρη και βραζουμε για 15-20 λεπτα να δεσει η σαλτσα.
Προσθετουμε τις γαριδες και βραζουμε για ακομα 5 λεπτα.







Σβηνουμε τη φωτια,προσθετουμε τη φετα και τον μαιντανο,ανακατευουμε καλα και το σαγανακι μας ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.



Πιτσακια σε πιτες για σουβλακια

Υλικα
2 πιτες για σουβλακι
4 κουτ.σουπας κετσαπ
2 κουτ.γλυκου ελαιολαδο
2 φετες ζαμπον (ή αλλο αλλαντικο)
4 φετες ημισκληρο τυρι ή γκουντα (ή 1 χουφτιτσα τριμμενο τυρι για καθε πιτσακι)
λιγες ροδελες πιπερια
αλατι,πιπερι,ριγανη

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους.
Στρωνουμε ενα ταψι με αντικολλητικο χαρτι και βαζουμε πανω τις πιτες κατευθειαν απο την καταψυξη,χωρις να τις ξεπαγωσουμε.


Τις αλοιφουμε με την κετσαπ,το ελαιολαδο,ριχνουμε λιγο αλατι,πιπερι και ριγανη.


Στρωνουμε τα υπολοιπα υλικα,το ζαμπον,το τυρι,την πιπερια.








Τα ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου,για 15 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν.







Ειναι μια πολυ ευκολη και γρηγορη λυση για ενα βραδυ με φιλους στο σπιτι αφου μπορειτε να εχετε πιτουλες στην καταψυξη και ανα πασα στιγμη να τις ετοιμασετε στο πι και φι.

Σπαγγετι με λαχανικα και γαλοτυρι

Υλικα
1/2 πακετο σπαγγετι της αρεσκειας σας
1 μετριο κολοκυθακι κομμενο σε φετακια
2 μεγαλα καροτα τριμμενα ή σε φλουδες κομμενο με τον αποφλοιωτη
1 μεγαλη πιπερια φλωρινης σε ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι σε φετακια
400 γρ.γαλοτυρι (ή ξινομυζηθρα)
ελαιολαδο
αλατι

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,το ζεσταινουμε σε μετρια φωτια,ριχνουμε μεσα ολα τα λαχανικα και τα τσιγαριζουμε για 10-12 λεπτα να μαραθουν καλα και να παρουν λιγο χρωμα.



Τα αλατιζουμε,κλεινουμε το ματι και ριχνουμε το γαλοτυρι,το ανακατεουμε καλα και η σαλτσα μας ειναι ετοιμη να την ανακατεψουμε με τα βρασμενα μακαρονια μας.





Σπιτικο παγωτο


Υλικα

  
500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
2 γάλατα ζαχαρούχα
600ml φρέσκο γάλα
4 βανίλιες 

Εκτελεση
Xτυπαμε την φυτικη κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ.

 
Ριχνουμε μετα ολα τα αλλα υλικα και ξαναχτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.







Το χωριζουμε σε 2-3 ταπερ και βαζουμε οτι θελουμε αναλογα τη γευση που θελουμε.
Τα βαζουμε καταψυξη και ανακατευουμε σε 3 ωρες που θα χει παγωσει ελαφρως για να μην κατσουν στον πατο τα στερεα υλικα.

(Aνακατευουμε με κουταλι ή σπατουλα,δεν χτυπαμε με το μιξερ)
Μετα το ανακατεμα το αφηνουμε στην καταψυξη 6-8 ωρες να παγωσει και είναι ετοιμο για σερβιρισμα.

Για τις παραλλαγες: (για μιση δοση παγωτου η καθε παραλλαγη)
Μοκα με φουντουκια
Πριν το βαλετε στην καταψυξη  ανακατεψτε καλα μεσα στο μειγμα 1 κουταλια της σουπας στιγμιαιο καφε και μια κουπα ψιλοκομμενα,καβουρδισμενα φουντουκια.





Με γλυκο βυσσινο
Ανακατεψτε μεσα στο μειγμα μισο βαζο γλυκο του κουταλιου βυσσινο.



Φυσικα οι παραλλαγες που μπορειτε να κανετε ειναι αμετρητες.
Με σπασμενα μπισκοτα ορεο,με σιροπι σοκολατα,με μερεντα,με γλυκο φραουλα,με καραμελωμενους ξηρους καρπους,με κακαο και πολλα αλλα.
Καλη επιτυχια!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...