Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Mini Pumpkin Squash cupcakes with Mocha Mascarpone frosting

ή αλλιώς "Μίνι Κεκάκια Κολοκύθας με Κρέμα Μόκα Μασκαρπόνε" !!!

Υλικα
για τα κεκακια
1 κουπα και 3/4 αλευρι φαρινα
1/2 κουπα μαυρη ζαχαρη
1/2 κουπα λευκη ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου κανελα
1/2 κουτ.γλυκου μοσχοκαρυδο
1/2 κουτ.γλυκου τζιντζερ σκονη
1 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
1 κουταλακι σοδα
1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1/3 κουτ.γλυκου αλατι
2 μεγαλα αυγα
1/2 κουπα βουτυρο λιωμενο
1 κουπα τριμμενη πορτοκαλι κολοκυθα στον ψιλο τριφτη και στιμμενη να φυγουν τα υγρα
για την κρεμα
1/2 κεσεδακι τυρι μασκαρπονε
1/2 κουτ.γλυκου στιγμιαιο καφε με αρωμα φουντουκι
1 κουτ.γλυκου βραστο νερο
1/2 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
3 κουτ.σουπας αχνη ζαχαρη
λιγη τριμμενη κουβερτουρα για διακοσμηση

Εκτελεση
Ανακατεουμε ολα τα υλικα για τα κεκακια με ενα συρμα να γινει ενας χυλος.
Ψηνουμε μοιραζοντας το μειγμα σε μηχανη για μινι cupcakes για 25 λεπτα ή αν δεν εχουμε μηχανη ψηνουμε σε ταψακι για μινι κεκακια αφου το βουτυρωσουμε και το αλευρωσουμε,για 25-30 λεπτα στους 180 βαθμους αναλογα το φουρνο και ποσο γεμισαμε τις θηκες.Καλο ειναι να κανουμε το τεστ με την οδοντογλειφιδα,αν τη βαλουμε σε ενα κεκακι και βγει καθαρη τοτε ειναι ψημμενο.
Σε ενα μπωλακι βαζουμε τον στιγμιαιο καφε,ριχνουμε το βραστο νερο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Προσθετουμε την αχνη,μετα το εκχυλισμα βανιλιας να γινει ενα σιροπακι και τελος προσθετουμε το μασκαρπονε και ανακατεουμε καλα.Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο να σφιξει για 15 λεπτα.
Μολις κρυωσουν τα κεκακια βαζουμε απο πανω την κρεμα με ενα κορνε ή σπατουλα και πασπαλιζουμε με λιγη τριμμενη σοκολατα κουβερτουρα.
Διατηρουνται στο ψυγειο.




Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σπαγγέτι με αρακά και μπέικον

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
1 φλυτζανι αρακα ψιλο,extra fine
10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομενο
350ml κρεμα γαλακτος
2 κουτ.σουπας βουτυρο
ελαιολαδο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε τον αρακα σε ενα κατσαρολακι,μεσα σε λιγο αλατισμενο νερο,για 10 λεπτα,τον σουρωνουμε και τον κραταμε στην ακρη.
Σε ενα τηγανι βαζουμε 4-5 κουταλιες σουπας ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι,σε χαμηλη φωτια μεχρι να αρχισει να ξανθαινει.Προσθετουμε το μπεικον και σωταρουμε μεχρι να παρει λιγο χρωμα.
Παραλληλα βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα εκτος φωτιας.Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.
Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και βραζουμε για λιγο ανακατευοντας συχνα μεχρι να αρχισει να δενει.Προσθετουμε αλατι,τον αρακα και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Ριχνουμε τη σαλτσα μεσα στην κατσαρολα με τα μακαρονια,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε τριβοντας στο καθε πιατο λιγο μαυρο πιπερι.


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικα
1 κουπα σπορελαιο
2 κουπες χοντρο σιμιγδαλι
3 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 φλουδα πορτοκαλιου
1 φλουδα λεμονιου
1 κοφτο κουταλακι κανελα
1/3 κουταλακι γαρυφαλο
καρυδια για διακοσμηση

Εκτελεση
Σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε το νερο,τη ζαχαρη,τις φλουδες,την κανελα και το γαρυφαλο να βρασουν.Αφηνουμε να βρασουν 2-3 λεπτα και κλεινουμε τη φωτια αλλα αφηνουμε το κατσαρολακι πανω στο ματι για να μεινει ζεστο.Αφαιρουμε τις φλουδες.
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει σε δυνατη φωτια.Μολις ζεσταθει ριχνουμε το σιμιγδαλι και με μια ξυλινη κουταλα ανακατεουμε συνεχως μεχρι το σιμιγδαλι να παρει ενα ωραιο καφετι χρωμα και να αρχισει να μυριζει ψημμενο.
Αποσυρουμε απο τη φωτια και με ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ριχνουμε το σιροπι μεσα στο σιμιγδαλι.Το σιμιγδαλι θα αρχισει να κοχλαζει και να κανει μεγαλες φουσκαλες και να πιτσιλαει ελαφρως.Πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι να μην καουμε.
Ανακατεουμε γρηγορα με την κουταλα,ξαναβαζουμε την κατσαρολα στο ματι της κουζινας και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι ο χαλβας να δεσει και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα και να γινεται σχεδον μια μπαλα.
Ριχνουμε τον χαλβα σε μεταλλικη φορμα ή τον αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως και τον ριχνουμε σε πλαστικη φορμα,τον παταμε καλα να γινει λειος και τον αναποδογυριζουμε σε μια πιατελα.
Πασπαλιζουμε απο πανω λιγη ακομα κανελα και ριχνουμε μερικα καρυδια.
Διατηρειται εντος ή εκτος ψυγειου.


Μπορουμε να τον σερβιρουμε ειτε σκετο ειτε μαζι με νηστισιμο παγωτο.Συνταγη για το παγωτο θα βρειτε ΕΔΩ.


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κεκάκια χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Υλικα
6 κουτ.σουπας μελι
100γρ βουτυρο
4 μεγαλα αυγα
4 κουτ.σουπας κορν φλαουρ
4 κουτ.σουπας αλευρι καρυδας
6 κουτ.σουπας αλευρι αμυγδαλου
1 κουτ.γλυκου γεματο μπεικιν παουντερ
1 κουτ.γλυκου κοφτο κανελα
2 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα μπωλ και τα ανακατεουμε καλα με ενα συρμα.
Βαζουμε χαρτακια ψησιματος στη φορμα για τα κεκακια και μοιραζουμε το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου,στους 180 βαθμους για περιπου 20 λεπτα.



Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα γεμιστά σοκολατάκια

Υλικα
3 χουρμαδες
4 κουτ.σουπας μελι
2 κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας χαρουπαλευρο
1/2 κουπα καρυδια
1 κουτ.σουπας κονιακ ή λικερ
1 κουτ.σουπας ταχινι
1 κουτ.σουπας λαδι απο το ταχινι
1 κουβερτουρα για επικαλυψη

Εκτελεση
Βαζουμε στο μουλτι τα καρυδια και τα αλεθουμε.Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε καλα να γινουν μια σφιχτη,λεια ζυμη.
Πλαθουμε μικρες μπαλιτσες,βρεχοντας ελαφρως τα χερια μας για να μην κολλαει η ζυμη.
Βαζουμε τις μπαλιτσες πανω σε αντικολλητικο χαρτι και επειτα στο ψυγειο για 1 ωρα να σφιξουν.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως.
Κυλαμε τις μπαλιτσες μεσα στην κουβερτουρα,τις ξαναβαζουμε πανω στο αντικολλητικο χαρτι και παλι στο ψυγειο μεχρι να σφιξουν.Βγαινουν περιπου 15 κομματια,αναλογα ποσο μεγαλα θα τα πλασουμε.
Τα σοκολατακια μας ειναι ετοιμα,τα φυλαμε ειτε εντος ειτε εντος ψυγειου.
Το χαρουπαλευρο το βρισκουμε σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...