Υλικα
450γρ. φαρινα απ
1 κεσεδακι μικρο πηλινο προβειο γιαουρτι (το οποιο κραταμε για μεζουρα)
1 κεσεδακι ελαιολαδο
1 κεσεδακι φετα τριμμενη με το χερι
1 κεσεδακι γραβιερα πικαντικη (ή καποιο αλλο κιτρινο τυρι τριμμενο)
2 αυγα
λιγο πιπερι
λιγο σουσαμι
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το γιαουρτι ολοκληρο με την πετσα και το ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα με συρμα.
Προσθετουμε τα αυγα,τα τυρια και το πιπερι και ανακατεουμε καλα.
Τελος προσθετουμε τη φαρινα και φτιαχνουμε μια ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρα "κεφτεδακια" τα τοποθετουμε σε 2 ταψια στρωμενα με χαρτι ψησιματος (30 κομματια) και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα,στους 180 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.
Αν θελουμε πριν τα ψησουμε τα πασπαλιζουμε με λιγο σουσαμι ή παπαρουνοσπορο.
Τα τυροπιτακια αυτα ειναι πολυ ευκολα,χωρις ανοιγμα φυλλου και γεμισμα γι'αυτο αλλωστε ειναι και...τεμπελικα.
450γρ. φαρινα απ
1 κεσεδακι μικρο πηλινο προβειο γιαουρτι (το οποιο κραταμε για μεζουρα)
1 κεσεδακι ελαιολαδο
1 κεσεδακι φετα τριμμενη με το χερι
1 κεσεδακι γραβιερα πικαντικη (ή καποιο αλλο κιτρινο τυρι τριμμενο)
2 αυγα
λιγο πιπερι
λιγο σουσαμι
Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το γιαουρτι ολοκληρο με την πετσα και το ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα με συρμα.
Προσθετουμε τα αυγα,τα τυρια και το πιπερι και ανακατεουμε καλα.
Τελος προσθετουμε τη φαρινα και φτιαχνουμε μια ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρα "κεφτεδακια" τα τοποθετουμε σε 2 ταψια στρωμενα με χαρτι ψησιματος (30 κομματια) και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα,στους 180 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.
Αν θελουμε πριν τα ψησουμε τα πασπαλιζουμε με λιγο σουσαμι ή παπαρουνοσπορο.
Τα τυροπιτακια αυτα ειναι πολυ ευκολα,χωρις ανοιγμα φυλλου και γεμισμα γι'αυτο αλλωστε ειναι και...τεμπελικα.
Η συνταγη ειναι απο την εκπομπη Σεφ στον αερα.