Υλικα
20 χοιρινα σουβλακια
3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
1 κουτ.σουπας κοφτη κολιανδρο τριμμενο
1 κουτ.σουπας θυμαρι ξερο
1/2 κουτ.γλυκου μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο
1/4 κουτ.γλυκου κυμινο
λιγο μπαχαρι σκονη
λιγο σκορδο σκονη
λιγη παπρικα γλυκια
λιγη ριγανη
λιγο ξυσμα λεμονιου
1/2 ποτηρι ελαιολαδο
Εκτελεση
Σε ενα ταψακι που χωραει στο ψυγειο μας βαζουμε τα σουβλακια,το κρεμμυδι και το σκορδο κομμενα σε φετουλες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε ολα τα μπαχαρικα και τα χτυπαμε να γινουν σκονη.Προσθετουμε το ελαιολαδο και χτυπαμε για λιγο ακομη.
Περιχυνουμε τα σουβλακια,ανακατεουμε καλα και σκεπαζουμε το ταψακι με μεμβρανη.
Αφηνουμε τα σουβλακια να μαριναριστουν μερικες ωρες ή ακομη καλυτερα ολο το βραδυ.
Οταν ερθει η ωρα να τα ψησουμε αφαιρουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο,τα αλατιζουμε καλα και τα ψηνουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια ειτε στο φουρνο ειτε στα καρβουνα για να μεινουν ζουμερα.
Καλη ορεξη!
20 χοιρινα σουβλακια
3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
1 κουτ.σουπας κοφτη κολιανδρο τριμμενο
1 κουτ.σουπας θυμαρι ξερο
1/2 κουτ.γλυκου μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο
1/4 κουτ.γλυκου κυμινο
λιγο μπαχαρι σκονη
λιγο σκορδο σκονη
λιγη παπρικα γλυκια
λιγη ριγανη
λιγο ξυσμα λεμονιου
1/2 ποτηρι ελαιολαδο
Εκτελεση
Σε ενα ταψακι που χωραει στο ψυγειο μας βαζουμε τα σουβλακια,το κρεμμυδι και το σκορδο κομμενα σε φετουλες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε ολα τα μπαχαρικα και τα χτυπαμε να γινουν σκονη.Προσθετουμε το ελαιολαδο και χτυπαμε για λιγο ακομη.
Περιχυνουμε τα σουβλακια,ανακατεουμε καλα και σκεπαζουμε το ταψακι με μεμβρανη.
Αφηνουμε τα σουβλακια να μαριναριστουν μερικες ωρες ή ακομη καλυτερα ολο το βραδυ.
Οταν ερθει η ωρα να τα ψησουμε αφαιρουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο,τα αλατιζουμε καλα και τα ψηνουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια ειτε στο φουρνο ειτε στα καρβουνα για να μεινουν ζουμερα.
Καλη ορεξη!