Υλικα
για τα μπιφτεκια
1/2 κιλο μοσχαρισιο κιμα
1/3 κουπας τριμμενη φρυγανια
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο
1 αυγο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
θυμαρι
σκορδο σκονη
παπρικα γλυκια
1/2 κουπα ελαιολαδο για το ταψι
για το κριθαρακι
1 κουπα κριθαρακι
1 κουπα χυμο ντοματας
3 κουπες νερο
αλατι
2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια και ζυμωνουμε με τα χερια μας να γινει ομοιογενες το μειγμα.
Πλαθουμε τα μπιφτεκια μας,τα βαζουμε σε βαθυ ταψι,ριχνουμε και το ελαιολαδο και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στην κατα θεση του φουρνου,στις αντιστασεις,στους 200 βαθμους για 15 λεπτα.
Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο,αφαιρουμε τα μπιφτεκια,ριχνουμε το κριθαρακι,το νερο,τη ντοματα,αλατι,ζαχαρη και ανακατεουμε καλα.
Ξαναβαζουμε τα μπιφτεκια στο ταψι και μετα στο φουρνο για 40 λεπτα.
Στα 30 λεπτα βγαζουμε για λιγο και ανακατεουμε προσεκτικα το κριθαρακι γυρω γυρω απο τα μπιφτεκια.
Το μυστικο ειναι να βγαλετε το φαγητο απο το φουρνο οσο εχει ακομα ζουμακι γιατι θα τραβηξει και μετα θα γινει σα "ζελε" το κριθαρακι,οποτε αν δειτε οτι το κριθαρακι μενει χωρις πολλα υγρα λιγο νωριτερα απο τα 40 λεπτα καλυτερα να το βγαλετε.
για τα μπιφτεκια
1/2 κιλο μοσχαρισιο κιμα
1/3 κουπας τριμμενη φρυγανια
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο
1 αυγο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
θυμαρι
σκορδο σκονη
παπρικα γλυκια
1/2 κουπα ελαιολαδο για το ταψι
για το κριθαρακι
1 κουπα κριθαρακι
1 κουπα χυμο ντοματας
3 κουπες νερο
αλατι
2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια και ζυμωνουμε με τα χερια μας να γινει ομοιογενες το μειγμα.
Πλαθουμε τα μπιφτεκια μας,τα βαζουμε σε βαθυ ταψι,ριχνουμε και το ελαιολαδο και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στην κατα θεση του φουρνου,στις αντιστασεις,στους 200 βαθμους για 15 λεπτα.
Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο,αφαιρουμε τα μπιφτεκια,ριχνουμε το κριθαρακι,το νερο,τη ντοματα,αλατι,ζαχαρη και ανακατεουμε καλα.
Ξαναβαζουμε τα μπιφτεκια στο ταψι και μετα στο φουρνο για 40 λεπτα.
Στα 30 λεπτα βγαζουμε για λιγο και ανακατεουμε προσεκτικα το κριθαρακι γυρω γυρω απο τα μπιφτεκια.
Το μυστικο ειναι να βγαλετε το φαγητο απο το φουρνο οσο εχει ακομα ζουμακι γιατι θα τραβηξει και μετα θα γινει σα "ζελε" το κριθαρακι,οποτε αν δειτε οτι το κριθαρακι μενει χωρις πολλα υγρα λιγο νωριτερα απο τα 40 λεπτα καλυτερα να το βγαλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου