Υλικα
1/2 κιλο ρεβυθια
1 φλυτζ.τσαγιου λαδι
1 μεγαλο κρεμμυδι σε φετες
1 ντοματα σε φετες
αλατι
δεντρολιβανο
νερο
Εκτελεση
Μια μερα πριν μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε λεκανη με χλιαρο νερο με 1 κουτ.γλυκου σοδα και λιγο αλατι.
Την επομενη μερα ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια με νερο.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Ριχνουμε τα ρεβυθια στο πηλινο.
Ριχνουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,σκεπαζουμε με νερο (2 δαχτυλα πανω απο τα ρεβυθια) και τα βαζουμε στο φουρνου.
Μετα απο μια ωρα κοιταμε με ενα πιρουνι αν εχουν μαλακωσει,κατεβαζουμε στους 110 βαθμους και το αφηνουμε να ψηθει ολη τη νυχτα.(περιπου 10 ωρες)
Το επομενο πρωι τα ρεβυθια μας θα εχουν γινει λουκουμι!
1/2 κιλο ρεβυθια
1 φλυτζ.τσαγιου λαδι
1 μεγαλο κρεμμυδι σε φετες
1 ντοματα σε φετες
αλατι
δεντρολιβανο
νερο
Εκτελεση
Μια μερα πριν μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε λεκανη με χλιαρο νερο με 1 κουτ.γλυκου σοδα και λιγο αλατι.
Την επομενη μερα ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια με νερο.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Ριχνουμε τα ρεβυθια στο πηλινο.
Ριχνουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,σκεπαζουμε με νερο (2 δαχτυλα πανω απο τα ρεβυθια) και τα βαζουμε στο φουρνου.
Μετα απο μια ωρα κοιταμε με ενα πιρουνι αν εχουν μαλακωσει,κατεβαζουμε στους 110 βαθμους και το αφηνουμε να ψηθει ολη τη νυχτα.(περιπου 10 ωρες)
Το επομενο πρωι τα ρεβυθια μας θα εχουν γινει λουκουμι!
νοστιμια!!!καλως σας βρήκα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως μας ηρθες!
ΔιαγραφήΥπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ!
Διαγραφή