Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Μαρμελαδα βυσσινο

Υλικα
2 κιλα βυσσινα καθαρισμενα
2 κιλα ζαχαρη
1 λεμονι,το χυμο του

Εκτελεση
Πλενουμε τα βυσσινα και βγαζουμε τα κουκουτσια.Μετραμε ιση ποσοτητα βυσσινου και ζαχαρης και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Βραζουμε σε χαμηλη φωτια ισα να κοχλαζει,ανακατεουμε που και που και ξαφριζουμε οταν χρειαζεται.
Μολις δεσει ριχνουμε το λεμονι.Για 1 κιλο βυσσινα θελουμε χυμο απο μισο λεμονι.
Για να καταλαβουμε αν εχει δεσει παιρνουμε σιροπι με ενα κουταλι σε ενα πιατακι να κρυωσει για να δουμε ποσο δεμενο θα ειναι κρυο.
Βαζουμε την καυτη μαρμελαδα σε κρυα αποστειρωμενα βαζα,τα γεμιζουμε μεχρι πανω,τα κλεινουμε καλα και τα γυρναμε αναποδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...