Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Αρωματικό ζεστό κρασί - Mulled Wine

Yλικα
1 μπουκαλι κοκκινο ξηρο κρασι
1 πορτοκαλι
1 λεμονι
2 μανταρινια
1 ξυλο κανελας
1 αστεροειδη γλυκανισο
4 καρφακια γαρυφαλο
1/6 κουτ.γλυκου τριμμενο μοσχοκαρυδο
1/2 λοβο βανιλιας
140γρ. ζαχαρη

Εκτελεση
Προτιμαμε τα βιολογικα,ακερωτα φρουτα.Τα πλενουμε και με τον καθαριστη πατατας βγαζουμε τη φλουδα τους και τη ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα.Στιβουμε το πορτοκαλι και τα δυο μανταρινια και ριχνουμε και τον χυμο μεσα στην κατσαρολα.Ριχνουμε και ολα τα μπαχαρικα μας,αφου πρωτα σχισουμε κατα μηκος τη βανιλια με ενα μαχαιρι και αφου σπασουμε στα δυο το ξυλο κανελας με τα χερια μας.Προσθετουμε και 1 ποτηρι απο το κρασι και τα βαζουμε να βρασουν σε μετρια φωτια.
Βραζουμε για 10 λεπτα να γινει ενα σιροπακι ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε το υπολοιπο κρασι ισα να ζεσταθει και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Σερβιρουμε το κρασι σε κουπες σε θερμοκρασια χλιαρο προς κρυο.
Αν δεν το καταναλωσουμε αμεσως σουρωνουμε το κρασι και το φυλαμε σε γυαλινο μπουκαλι.


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αρωματικο και ζεστο, ο,τι πρεπει για αυτες τις κρυες μερες και νυχτες! Καλη μας χρονια!

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να ειναι τελειο!
    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές όμορφες στιγμές!
    Καλό απόγευμα
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι οντως τελειο! Καλη χρονια να εχουμε,να'μαστε καλα με τις οικογενειες μας! Πολλα φιλια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...