Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Άλειμμα αμυγδάλου με ταχίνι


Υλικα
1/2 κουπα ωμα αμυγδαλα
4 κουτ.σουπας ζαχαρη καρυδας
1 κουτ.σουπας ταχινι
1 κουτ.σουπας λαδι απο το ταχινι
5 κουτ.σουπας νερο

Εκτελεση
Βαζουμε τα αμυγδαλα σε ενα αντικολλητικο τηγανι και τα καβουρδιζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να παρουν  λιγο χρωμα.
Οπως ειναι ζεστα,τα βαζουμε στο μουλτι μαζι με τη ζαχαρη και τα αλεθουμε να γινουν σκονη.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε καλα μεχρι να γινουν κρεμα.
Το αλειμμα ειναι ετοιμο.Το βαζουμε σε γυαλινο βαζακι και το κραταμε εκτος ψυγειου.
Τη ζαχαρη καρυδας της βρισκουμε σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμο παγωτό με κρέμα καρύδας και χαρουπάλευρο


Υλικα
1 κουτακι γαλα καρυδας
1 κουτακι κρεμα καρυδας
2 κουτ.σουπας μελι
2 κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας χαρουπαλευρο
2 κουτ.σουπας μαυρη ζαχαρη
4 κουτ.σουπας ζαχαρη καρυδας
1 κουτ.γλυκου εκχυλισμα βανιλιας
1 κοφτο κουτ.γλυκου στιγμιαιο καφε με αρωμα φουντουκι

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο την κρεμα καρυδας.Τα ανακατευουμε και μολις παρουν βραση και ενωθουν τα κατεβαζουμε απο τη φωτια και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
Σε ενα μπωλ βαζουμε την κρεμα καρυδας,τη χτυπαμε ελαφρως με το μιξερ,προσθετουμε το μειγμα που κρυωσε και τα χτυπαμε με το μιξερ να γινουν μια λεια κρεμα.
Βαζουμε το παγωτο στην καταψυξη.Καθε μιση ωρα το βγαζουμε,το χτυπαμε με το μιξερ για 1 λεπτο και το ξαναβαζουμε στην καταψυξη.Αυτο το κανουμε 4-5 φορες.
Το παγωτο ειναι ετοιμο.Πριν το σερβιρουμε,επειδη σκληραινει αρκετα στην καταψυξη το βγαζουμε σε θερμοκρασια δωματιου για κανενα μισαωρο,να μαλακωσει ελαφρως για να μπορεσουμε να το σερβιρουμε ομορφα.
Τη ζαχαρη καρυδας και το χαρουπαλευρο θα τα βρειτε σε μαγαζι με βιολογικα προιοντα.


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τριμμένη φρυγανιά με πατζάρι


Ειναι ακριβως αυτο που λεει και ο τιτλος,τριμμενη φρυγανια με πατζαρι.
Βαζουμε μερικες φρυγανιες μεσα στο μουλτι και τις χτυπαμε καλα να γινουν σκονη.
Επειτα ριχνουμε μεσα ενα μικρο κομματι ωμο πατζαρι και ξαναχτυπαμε πολυ καλα.
Το αποτελεσμα ειναι η φρυγανια να παρει αυτο το πολυ ομορφο,εντονο ροζ χρωμα.
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε για να παναρουμε φιλετακια,για να το ριξουμε πανω απο σαλατες αλλα και να διακοσμησουμε τα ορεκτικα και τα καναπεδακια μας ή απλα να το ριξουμε γυρω γυρω σε ενα πιατο που θα σερβιρουμε για ομορφια.
Το διατηρουμε σε κλειστο βαζακι,μεσα στο ψυγειο για αρκετες ημερες.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικα
1 κονσερβα τονο σε λαδι
χυμο απο μισο λεμονι
2 κουτ.σουπας ψιλοκομμενο κρεμμυδι
1/2 σκελιδα σκορδο
1 μικρο ωριμο αβοκαντο
αλατι
πιπερι

Υλικα
Ανοιγουμε την κονσερβα και στραγγιζουμε το μισο λαδι.Τον ριχνουμε σε ενα μπωλ.
Κοβουμε το αβοκαντο.Το μισο το λιωνουμε καλα με ενα πιρουνι και το ριχνουμε στον τονο.Προσθετουμε αλατι,πιπερι,το κρεμμυδι,το σκορδο,το χυμο του λεμονιου και ανακατεουμε πολυ καλα.
Κοβουμε το αλλο μισο αβοκαντο σε μικρα κυβακια ή φετουλες και γαρνιρουμε απο πανω τη σαλατα.
Μικρο μυστικο: Για να μη μαυρισει το αβοκαντο το αλοιφουμε με λιγες σταγονες λεμονι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...