Υλικα
1 κουπα φασολια μαυροματικα
2 μικρες ντοματες κομμενες σε κυβακια χωρις σπορια
1/2 αγγουρι κομμενο σε κυβακια
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε ροδελες
2 φρεσκα κρεμμυδακια λεπτοκομμενα
1/3 κουπας ψιλοκομμενο ανιθο (ή μαιντανο)
χυμο απο μισο λεμονι
1/3 κουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
Εκτελεση
Βαζουμε τα φασολια σε μια κατσαρολα με μπολικο νερο να βρασουν σε δυνατη φωτια.
Μετα απο 10 λεπτα βρασμου τα σουρωνουμε,βαζουμε αλλο νερο και τα ξαναβαζουμε στη φωτια να βρασουν για ακομα 30 λεπτα.Τα σουρωνουμε και τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ.
Προσθετουμε στα φασολια ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεουμε καλα,βαζουμε τη σαλατα για 20-30 λεπτα στο ψυγειο να δεσουν οι γευσεις και ειναι ετοιμη για σερβιρισμα.
Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε επισης μαυρες ελιες.πρασινη πιπερια,μαρουλι ή να αντικαταστησουμε το λεμονι με ξυδι.
1 κουπα φασολια μαυροματικα
2 μικρες ντοματες κομμενες σε κυβακια χωρις σπορια
1/2 αγγουρι κομμενο σε κυβακια
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε ροδελες
2 φρεσκα κρεμμυδακια λεπτοκομμενα
1/3 κουπας ψιλοκομμενο ανιθο (ή μαιντανο)
χυμο απο μισο λεμονι
1/3 κουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
Εκτελεση
Βαζουμε τα φασολια σε μια κατσαρολα με μπολικο νερο να βρασουν σε δυνατη φωτια.
Μετα απο 10 λεπτα βρασμου τα σουρωνουμε,βαζουμε αλλο νερο και τα ξαναβαζουμε στη φωτια να βρασουν για ακομα 30 λεπτα.Τα σουρωνουμε και τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ.
Προσθετουμε στα φασολια ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεουμε καλα,βαζουμε τη σαλατα για 20-30 λεπτα στο ψυγειο να δεσουν οι γευσεις και ειναι ετοιμη για σερβιρισμα.
Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε επισης μαυρες ελιες.πρασινη πιπερια,μαρουλι ή να αντικαταστησουμε το λεμονι με ξυδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου