Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Γιαουρτογλυκο στο ποτηρι χωρις τυψεις


Υλικα (για 4 ποτηρια του ουισκι)
για τη σως φραουλας
200γρ. ωριμες φραουλες ψιλοκομμενες
2 κουτ.σουπας γλυκαντικο σε σκονη
για την κρεμα
2 κεσεδακια στραγγιστο γιαουρτι 2% λιπαρα
1 κουτ.σουπας μελι
1 κουτ.σουπας γλυκαντικο
λιγο ξυσμα λεμονιου
για τη βαση
8 μπισκοτα digestive χωρις ζαχαρη

Εκτελεση
Τριβουμε τα μπισκοτα και τα μοιραζουμε στα ποτηρια,στο καθε ποτηρι να εχει ποσοτητα οσο 2 μπισκοτα.
Ανακατεουμε το γιαουρτι με το μελι,το ξυσμα και το γλυκαντικο και το μοιραζουμε στα ποτηρια,στο καθε ποτηρι να εχει ποσοτητα οσο μισο κεσεδακι.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τις φραουλες με το γλυκαντικο να βρασουν για 15-20 λεπτα ανακατεουοντας συχνα.Κατεβαζουμε απο τη φωτια,αφηνουμε να κρυωσουν και μοιραζουμε στα ποτηρια.
Βαζουμε τα γλυκακια στο ψυγειο να παγωσουν για λιγη ωρα και ειναι ετοιμα!
Χωρις τυψεις,ευκολο,γρηγορο και νοστιμοτατο!



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...